Παρασκευή
24
Μάιος
TOP

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι – Συμμετέχουν στην απεργία της 17ης Απριλίου με κινητοποίηση στην Καλαμάτα

Στους δρόμους ξεχύνονται οι εργαζόμενοι και στην Καλαμάτα συμμετέχοντες στην απεργία της 17ης Απριλίου. Η κινητοποίηση στην Καλαμάτα θα γίνει στο παλίο δημαρχείο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, ώρα 10:30πμ.

ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε.

Η απεργία στις 17 Απρίλη να αποτελέσει σταθμό

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις!

Ø  Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση… Με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά, που δε φτάνουν να εξασφαλίσουμε αυτά που βάζουμε στα ράφια, αυτά που πουλάμε. Να εργαζόμαστε με κάθε  μορφή ευέλικτης εργασιακής σχέσης, προγράμματος και ωραρίου, στο κόκκινο από πόστο σε πόστο. Όλα αυτά που στρώνουν το έδαφος για εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες που μας ταλαιπωρούν αφού ακόμα και τα βασικά μέσα ατομικής προστασίας, τα κατάλληλα εργαλεία για τη δουλειά μας, θεωρούνται περιττό κόστος για τους εργοδότες. Να μας στερούν κάθε δυνατότητα ξεκούρασης και ελεύθερου χρόνου με δουλειά τις Κυριακές, ατελείωτα “εορταστικά” ωράρια.

Ø  Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια ανακούφισης για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε.

Ø  Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Ø  Οι «αυξήσεις» που προκύπτουν από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, θα εξαφανιστούν «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας. Ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με καθεστώς ελαστικών σχέσεων και δεν μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ, οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.

Ø  Ζητάμε την καθολική επαναφορά των τριετιών, να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες που η κυβέρνηση της ΝΔ διέγραψε με το «έτσι θέλω», από το 2012 μέχρι το 2023. Με άλλα λόγια, διέγραψε μονοκοντυλιά μια 12ετία ζωής και δουλειάς, μαζί και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Διεκδικούμε:

·         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, που θα κατοχυρώνει τις αργίες και τις Κυριακές μας. Όχι στα ωράρια λάστιχο, τη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα.

·         Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.

·         Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.

·         Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κ.ο.κ.

·         Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτατου μισθού για όλους τους ανέργους.

·         Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμιά ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.