Τρίτη
29
Νοέμβριος
TOP

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη στους «top» καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς (video)

Άνθηση παρουσιάζουν τα «road trips» στους ηπειρωτικούς προορισμούς της χώρα μας και αυτό το καλοκαίρι, λόγω του υψηλού κόστους μετακίνησης αλλά και της επιδημικής κρίσης. Όλο και περισσότερο έδαφος κερδίζουν χρόνο με το χρόνο, ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, η Καλαμάτα, η Μάνη και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, καθώς είναι προορισμοί, εύκολα προσβάσιμοι οδικώς και αρκετά προσιτοί οικονομικά. Ξένοι αλλά και Έλληνες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης σημειώνοντας πως δεν την αλλάζουν με τίποτε, αφού για πολλούς και διαφορετικούς λόγους είναι ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Καλαμάτα, Ναύπλιο και Μάνη στους «top» καλοκαιρινούς οδικούς προορισμούς
Η «άγρια» φύση στη Μάνη, τόσο στη Λακωνική όσο και τη Μεσσηνιακή, αποτελεί, όπως αποτυπώνεται σε σχετική έρευνα του Δικτύου, διαχρονικό οδικό προορισμό τόσο για εγχώριους όσο και για αλλοδαπούς ταξιδιώτες.
Το Ναύπλιο παραμένει πρώτος προορισμός για όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου. Προορισμός που επιλέγουν τόσο οι Αθηναίοι λόγω της κοντινής χιλιομετρικής απόστασης αλλά και πολλοί αλλοδαποί ταξιδιώτες επισκεπτόμενοι το θέατρο της Επιδαύρου και τους λοιπούς αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας.

Παράλληλα, το καλό οδικό δίκτυο και η πληθώρα επιλογών σε παραλίες έχουν αναδείξει τα τελευταία 3-4 χρόνια τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα προορισμό τόσο τριημέρων όσο και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Οι επιλογές στη Μεσσηνία με «βάση» διαμονής την Καλαμάτα είναι πολλές τόσο για ημερήσιες εξορμήσεις όσο και για εξερεύνηση οργανωμένων και μη παραλιών. «Η Καλαμάτα διαθέτει 694 ακίνητα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τις ημέρες της Πρωτομαγιάς κατά 28,28%», προσθέτει ο πρόεδρος του Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας.

Οι αναδυόμενοι ηπειρωτικοί προορισμοί
Το φετινό καλοκαίρι, η ζήτηση για ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με την AirDNA, έχει αυξηθεί κατά 135% σε σχέση με τη περσινή χρονιά.
Η αύξηση της ζήτησης, η επιδημία του κορωνοϊού, σε συνάρτηση και με την αύξηση του κόστους μετακίνησης, οδήγησε πολλούς πολίτες να αναζητήσουν εναλλακτικές παραθαλάσσιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιοχές που «αναδεικνύονται» και τείνουν να συμμετέχουν ενεργά στον νέο οδικό τουριστικό χάρτη της χώρας μας.
Αύξηση εγγραφών ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταγράφεται στο Νομό Ηλείας. Ο νομός με τις χρυσαφένιες παραλίες όπως της Κυλλήνης, της Κουρούτας και της Ζαχάρω σημειώνει αύξηση στην εγγραφή νέων ακινήτων αυξήθηκαν 43,94% από το χρονικό διάστημα της Πρωτομαγιάς έως και σήμερα.

Ο «ξεχασμένος» τουριστικά Νομός Αχαΐας δείχνει να κερδίζει έδαφος τη φετινή χρονιά και οι παραθαλάσσιες περιοχές της Αιγιαλίτιδας ζώνης, όπως το Δερβένι, ο Λόγγος, τα Αραχωβίτικα, τα Σελιανίτικα καθώς και οι παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, όπως η παραλία Γιανισκάρη και η Καλόγρια κερδίζουν τη προτίμηση των τουριστών τόσο εγχώριων όσο και αλλοδαπών τη φετινή σεζόν.

Η περιοχή της Ναυπακτίας αποτέλεσε αναδυόμενο τουριστικό προορισμό για το σύνολο των τριημέρων της φετινής σεζόν με πολύ υψηλές πληρότητες σχεδόν στο σύνολο των «αποδράσεων» από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η έλευση κρουαζιερόπλοιου το προηγούμενο διάστημα υπήρξε γεγονός για την τουριστική βιομηχανία της περιοχής. Η Ναύπακτος τις ημέρες της Πρωτομαγιάς είχε 89 κατοικίες εγγεγραμμένες στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μισθώσεις, ενώ πλέον διαθέτει 170, καταγράφοντας αύξηση των εγγραφών νέων ακινήτων κατά 91,01%.