Τρίτη
5
Δεκέμβριος
TOP

Στρογγυλέματα Νίκα για το αντιπλημμυρικό -Συμμετέχει στο πολιτικό… άδειασμα του Δημάρχου και αφήνει εκτεθειμένη την Καλαμάτα (video)

Σε ένα θέμα που θα έπρεπε να μπει μπροστά, όταν επί δημαρχίας του εξελίχθηκαν όλα εκείνα τα τραυματικά γεγονότα του 2016 με την Καλαμάτα να μετρά ανθρώπινες απώλειες και τεράστιες καταστροφές από τις πλημμύρες και με τις μνήμες να είναι ακόμη και σήμερα να είναι… νωπές στις γειτονιές του δήμου, ο Παναγιώτης Νίκας σήμερα το πρωί άρχισε τα… στρογγυλέματα.

Με δηλώσεις που μόνο ξεκάθαρο δημόσιο πολιτικό λόγο δεν εκφράζουν -παρά μόνο αναδεικνύουν άλλες προεκτάσεις- ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε ερώτηση η οποία του έγινε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, μίλησε με προφανείς… υπεκφυγές γύρω από την στάση που θα κρατήσει στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν συνεδριάσει για να γνωμοδοτήσει γύρω από τη ΜΠΕ για το μεγάλο έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Καλαμάτας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ για μια διεκδίκηση που δρομολογήθηκε επί ημερών του ο κ. Νίκας ξαφνικά -και για κάποιους λόγους που δεν εξήγησε- άρχισε τα… ήξεις αφήξεις και εμμέσως πλην σαφώς να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της καταψήφισης της ΜΠΕ, αφήνοντας το δήμο Καλαμάτας εκτεθειμένο καθημερινά στην ενεργή απειλή μιας πλημμύρας.

Στις δηλώσεις του λοιπόν μεταξύ άλλων αρχικά θέλησε να αναδείξει τον όλο «προβληματισμό» (του) σημειώνοντας:

«Το ΠΕΣΥ έχει την αρμοδιότητα να γνωμοδοτεί και σας βεβαιώνω ότι όσα ειπώθηκαν από όλες τις παρατάξεις αποτελούν αντικείμενο προβληματισμού, τα επιχειρήματα ήταν πάρα πολύ σοβαρά… Είμαι βέβαιος ότι ο αντίστοιχος προβληματισμός θα υπάρξει και στο ΠΕΣΥ και θα υπάρξει και η κατά το νόμο γνωμοδότηση που θα δοθεί στην κυβέρνηση και η οποία τελικά θα αποφασίσει…»

Και ακολούθως ο Περιφερειάρχης θέλησε να μιλήσει για… σοβαρά ζητήματα:

«Ανεξάρτητα από την απόφαση του Δ.Σ. η γνωμοδότηση του αρμοδίου οργάνου που είναι το ΠΕΣΥ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η άποψη των φορέων της Καλαμάτας, διότι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα από πλευράς κυβέρνησης ώστε να επιτευχθούν οι αναγκαίες συγκλίσεις και να φθάσουμε στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα, που είναι η προστασία της περιοχής, επαναλαμβάνω δεν υπάρχει απόλυτη προστασία…»

Το σημείο-κλειδί της ταυτοποίησης με την άποψη που εκφράστηκε στο «κατά» στην συνεδρίαση του Δ.Σ. είναι το θέμα της… αναστάτωσης της πόλης:

«Θα είναι καλό για την πόλη να φθάσουμε σε μια σύγκλιση ώστε τα προσεχή 3-4 χρόνια να μην τρωγόμαστε μεταξύ μας… σας τα έλεγα, μας τα λέγατε, μια πόλη που να είναι αναστατωμένη. Αυτή είναι η δική μου θέση και θα προσπαθήσω σε αυτή τη θέση της συνεννόησης»

Ενώ το κλείσιμο της τοποθέτησής του δείχνει που το… πάει με τα περί σεβασμού στην άποψη του Δ.Σ. και των…σοβαρών ζητημάτων που ξαφνικά κάποιοι δεν… τρελάθηκαν:

«Ο πρώτος λόγος για την πόλη ανήκει στο Δ.Σ., η αρμοδιότητα ανήκει στο ΠΕΣΥ. Προφανώς το κάθε Δ.Σ. πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό, η άποψή του, αλίμονο. Αλλά πρέπει να τεθούν και υπόψιν της κυβέρνησης διάφορα ζητήματα τα όποια συνδέονται με την πόλη και την πορεία της, υπάρχουν ζητήματα, δηλαδή, δεν… τρελάθηκαν ξαφνικά όλοι να θέτουν διάφορα θέματα τα οποία είναι σοβαρά»

Εμφανές λοιπόν από τα όσα βγαίνουν από τα μηνύματα που θέλησε να στείλει με το καλημέρα ο κ. Νίκας τα… στρογγυλέματα σε μια προσπάθεια που έχει περιεχόμενο να… αδειάσει τον Δήμαρχο Καλαμάτας. Όμως αυτό που καταφέρνει είναι -στην περίπτωση επιλογής αυτής της θέσης- να… αδειάζει την ίδια την Καλαμάτα, αφήνοντάς την έτσι εκτεθειμένη και πλέον με τις ευθύνες να έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο.