Παρασκευή
15
Οκτώβριος
TOP

Super League II: Ορίσθηκε το ραντεβού με τον Αυγενάκη

Ορίσθηκε το πολυαναμενόμενο ραντεβού και εξαρετικά κρίσιμο για την πορεία των πραγμάτων που αφορούν στην δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Η επιτροπή της Super League 2 θα συναντηθεί με τον υφυπουργό την Πέμπτη, στις 14:00.

Στο τραπέζι θα πέσουν τα ζητήματα που αφορούν τη SL2 ως προς την βιωσιμότητα της κατηγορίας, και βεβαίως στα θέματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα είναι το τηλεοπτικό.

Επιβλήθηκαν στοιχηματικά όρια για την κατηγορία

Στο μεταξύ, σε μία προληπτική κίνηση καταπολέμησης του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων, όσον αφορά το πρωτάθλημα της Super League 2, προχώρησε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων σε συνεργασία με την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας, η οποία στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της με την με αριθμό 600/07.10.2021 απόφασή της, προέβη στην επιβολή στοιχηματικών ορίων για την κατηγορία Super League 2 του Εθνικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει το άρθρο 16 του νόμου 4809/2021. Συγκεκριμένα, με την ανωτέρω απόφαση η Ε.Ε.Ε.Π. θέτει όρια στοιχηματισμού για το pre game στοίχημα έως 600 ευρώ ανά στοίχημα και για το Live στοίχημα έως 300 ευρώ ανά στοίχημα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για την έκδοση της απόφασης αυτής η Ε.Ε.Ε.Π. έλαβε υπόψη τα στοιχεία και τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της από την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), η οποία κατά το προηγούμενο διάστημα αξιολόγησε τις σχετικές αναφορές καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ικανές ενδείξεις ώστε να ληφθούν προληπτικά όρια στοιχηματισμού.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό αφού αποτελεί την πρώτη απόφαση η οποία εκδίδεται ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και της Ε.Ε.Ε.Π., με στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της χειραγώγησης αθλητικών γεγονότων, της διασύνδεσης της χειραγώγησης αυτής με τον αθλητικό στοιχηματισμό και την προστασία του κοινού και των παικτών.