Πέμπτη
18
Αύγουστος
TOP

Super League Interwetten: Οριστικά ένας υποβιβασμός, μία άνοδος από τη Super League 2 και ένα μπαράζ

Μία ομάδα θα υποβιβαστεί απευθείας από τη Super League Interwetten, μία θα προβιβαστεί απευθείας, ενώ θα υπάρξει και αγώνας μπαράζ, όπως αποφασίστηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε την Πέμπτη και με ψήφους 11-5 ενέκρινε τον κανονισμό πρωταθλημάτων της νέας σεζόν. Ο τρόπος διεξαγωγής της Super League Interwetten θα παραμείνει ίδιος, με μία ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας, μία να ανεβαίνει και να διεξάγεται αγώνας μπαράζ.

Η Super League 2 ζήτησε να υπάρξουν δύο υποβιβασμοί από τη μεγάλη κατηγορία, ώστε να ανταμείβονται δύο από τις 36 ομάδες που θα την απαρτίζουν πλέον, ωστόσο η πρόταση αυτή μειοψήφισε.

Αυτό σημαίνει ότι ο 14ος και της φετινής Super League Interwetten θα υποβιβαστεί απευθείας και ο 13ος θα δώσει αγώνες μπαράζ με μία ομάδα από τη Super League 2, από την οποία θα ανέβει μία ομάδα απευθείας.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστός ο τρόπος με τον οποίο θα προκύψουν οι σχετικές ομάδες της Super League 2, η οποία φέτος θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 18 ομάδων. Την Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η Super League 2 για να πάρει τις δικές της αποφάσεις.