Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

«Σβήνονται» τα παλιά χρέη στους δήμους -Προς ένταξη στις 36-72 δόσεις οι οφειλές σε ΟΤΑ

Στη νέα ρύθμιση των 36 έως 72 δόσεων πρόκειται να ενταχθούν και οι οφειλές στους Δήμους.

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ. Όπως επισήμανε, «η ρύθμιση των 36 – 72 δόσεων αφορά και φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις και θα επιδιώξουμε να επεκταθεί και για τα χρέη στους Δήμους».

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι απλήρωτες οφειλές από δημοτικά τέλη και πρόστιμα της τελευταίας διετίας θα μπορούν να ρυθμιστούν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, σε έως 72 μηνιαίες δόσεις όπως ισχύει και για τα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία κατέστησαν ληξιπρόθεσμα μετά την 1η Νοεμβρίου 2021.

Η νέα ρύθμιση των 36 έως 72 δόσεων για οφειλές προς το δημόσιο και τα ταμεία πρόκειται να ενεργοποιηθεί στις αρχές Απριλίου και σε αυτή μπορούν να ενταχθούν όσοι δεν είχαν ληξιπρόθεσμες ή αρρύθμιστες οφειλές μέχρι την 1η Νοεμβρίου 2021.
Η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι 30 ευρώ, ενώ το ετήσιο επιτόκιο για όσους επιλέξουν τις 36 μηνιαίες δόσεις ανέρχεται σε 4,37% και ανεβαίνει στο 5,87% για όσους επιλέξουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους από 37 έως 72 μηνιαίες δόσεις.

«Σβήνονται» χρέη προς τους Δήμους

Η ένταξη των χρεών προς τους Δήμους στη νέα ρύθμιση, φαίνεται να συνδυάζεται με το «σβήσιμο» παλαιών χρεών που είχαν …γεννηθεί πριν από το 2012.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, με διάταξη που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, διαγράφονται τα παλαιά χρέη και μειώνεται ο χρόνος παραγραφής των νέων οφειλών προς ΟΤΑ σε 5 χρόνια.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.iefimerida.gr πατώντας εδώ