Τετάρτη
6
Δεκέμβριος
TOP

Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών της Καλαμάτας -Έφυγε το πρώτο φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας (video)

Συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών της Καλαμάτας στο κάλεσμα για την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης που θα προσφερθούν στους σεισμοπαθείς και τις πληγωμένες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Ήδη η πρώτη νταλίκα αναχώρησε από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Πάνω από 700 κιβώτια ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους

Περισσότερα από 700 κιβώτια ειδών πρώτης ανάγκης συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, προκειμένου να αποσταλούν στους σεισμόπληκτους κατοίκους των περιοχών της Τουρκίας και της Συρίας.

Σήμερα, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 αναχώρησε για την Αθήνα και τις αποθήκες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το πρώτο από τα συνολικά δύο φορτηγά, τα οποία και θα μεταφέρουν την ανθρωπιστική βοήθεια που προσέφεραν οι Καλαματιανοί, προκειμένου εν συνεχεία να προωθηθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές.

«Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας ήταν πράγματι συγκινητική», σημείωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι την Παρασκευή θα υπάρξει και νέο δρομολόγιο ώστε να μεταφερθεί το υλικό που έχει συγκεντρωθεί.

Ο κ. Βασιλόπουλος ευχαρίστησε εργαζόμενους του Δήμου και εθελοντές, καθώς επίσης τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα και τον προεδρεύοντα του Πνευματικού Κέντρου Παναγιώτη Λύρα για τον συντονισμό της δράσης.