Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Συναντήσεις σωματείων συνταξιούχων με την διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας και εκπροσώπους των ειδικευμένων Ιατρών και εργαζομένων

Συναντήσεις των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ νομού Μεσσηνίας και ΟΑΕΕ νομού Μεσσηνίας με  Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας, εκπροσώπους των Σωματείων ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας και εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των διεκδικήσεών τους για καλύτερη υγεία.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Όσο και να προσπάθησε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κυρία Αλιφέρη να δικαιολογήσει την Κυβερνητική πολιτική για την υγεία, η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας παραμένει  τραγική.  Η εμπορευματική πολιτική, την οποία ακολουθούν πιστά όλες η Κυβερνήσεις είναι επικίνδυνη

Οι αποκαλύψεις έγιναν από την συνάντηση μας με τους εκπροσώπους των Σωματείων (κ Μάκαρη Μανώλη, κ Νάνο Παναγιώτη και κ Τσιλίκα Δημήτρη).

Στα επείγοντα τα οποία είναι ΥΠΟ στελεχωμένα, παρουσιάζονται τεράστιες αναμονές πού φθάνουν και τις 4 ώρες

2 Στα τακτικά ραντεβού η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Τα ραντεβού κλείνονται μόνο για τους επόμενους μόνο 2 μήνες, πού τις 2 πρώτες ημέρες καλύπτονται από όποιον προλάβει. Για να ξαναπροσπαθήσεις να κλείσεις ραντεβού πρέπει να περιμένεις να περάσει το δίμηνο. Ετσι στην ουσία παρουσιάζουν ψευδώς στοιχεία ότι οι αναμονές στα ραντεβού είναι δίμηνες.

3 Το αιμοδυναμικό εργαστήριο πού πρέπει να λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάσει, υπολειτουργεί λόγω ελλείψεων σε γιατρούς ακτινολόγους και νοσηλευτικού προσωπικού.

4 Ο αξονικός τομογράφος είναι πεπαλαιωμένος .  Άμεσα πρέπει να αντικατασταθεί με καινούργιο πού να μπορεί να πραγματοποιηθεί και αξονική στεφανιογραφία.

5 Ενώ υπάρχει μαγνητικός τομογράφος, δεν υπάρχει εξειδικευμένος Γιατρός για να προχωρήσει σε διάγνωση. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αδυναμίας της διάγνωσης, οδηγούνται  οι ασθενείς σε ιδιώτη Γιατρό για να το διαβάσει.

6 Επειδή υπάρχει ένας γιατρός οφθαλμίατρος στο κέντρο υγείας, επιβαρύνονται οι υπάρχοντες οφθαλμίατροι στο Νοσοκομείο, πού υπολείπονται βάσει οργανογράμματος κατά 2.

  Τέλος οι τεράστιες ελλείψεις σε Γιατρούς πρώτης γραμμής, έχουν εξαντλήσει τους υπηρετούντες. Πολλές ελλείψεις προσπαθούν να καλυφθούν με μεταφερόμενους Γιατρούς είτε από κέντρα υγείας είτε από άλλα Νοσοκομεία, όπως η πρόσφατη μεταφορά αναισθησιολόγου από την Κυπαρίσσια.

  Και από τα επίσημα στοιχεία πού μας έδωσε η κ Αλιφέρη, προκύπτει ότι μόλις το 60% των οργανικών θέσεων καλύπτονται με μόνιμο προσωπικό, το 20% καλύπτεται με επικουρικούς πού είναι σε συνεχή ανασφάλεια και 15 θέσεις καλύπτονται με μετακινημένους.

      Αυτήν την κανονικότητα πού θέλουν να μας περάσουν δεν την ανεχόμαστε.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

  Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

  Προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, σε όλες τις δομές.

  Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  Να σταματήσει το κράτος να αντιμετωπίζει την προστασία ,της ζωής μας ως κόστος

 

    ZHTAME

— Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες σε αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο της

Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας,  για να μην καθυστερούν τα χειρουργεία, σύμφωνα και με τα αιτήματα

του Σωματείου ειδικευμένων    γιατρών νόμου Μεσσηνίας και να αποφεύγονται οι μετακινήσεις.

–  Να ενισχυθούν οι δομές δημόσιας υγείας με μαζικές και μόνιμες

προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.

–  Να προκηρυχθούν όλες οι κενές θέσεις και στα 2 Νοσοκομεία

-Να θεσπισθούν  ειδικά κίνητρα για τις θέσεις γιατρών νομού Μεσσηνίας,  που βγαίνουν

επανειλημμένα άγονες .

-Τέλος να διευκολύνονται οι συνταξιούχοι πού λόγω ηλικίας είναι αδύνατον να κλείνουν ραντεβού ηλεκτρονικά. Να μπορούν τηλεφωνικά να επικοινωνούν με το Νοσοκομείο πού σήμερα σύμφωνα με  καταγγελίες των μελών μας είναι αδύνατον.

Συνάντηση του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ ν. Μεσσηνίας με τα Σωματεία Συνταξιούχων Μεσσηνίας ΙΚΑ- ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσσηνίας
Παράλληλα, εκ του Σωματείου ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας εξεδόθη η κάτωθι ανακοίνωση:
Το Σωματείο μας με ικανοποίηση συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων καθώς του δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματα του νοσοκομείου στο πραγματικό τους μέγεθος, ειδικά προς ένα κομμάτι της κοινωνίας που το αφορούν ιδιαίτερα όπως οι συνταξιούχοι.
 Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
1. τα ραντεβού στα τακτικά ιατρεία δεν επαρκούν για την υγειονομική κάλυψη των συνταξιουχων αφού αυτά καλύπτονται πολύ γρήγορα μόλις ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού.
2. το μεγάλο ζήτημα μεγάλης αναμονής στα επείγοντα του νοσοκομείου
3. πολλές εξετάσεις δεν διενεργούνται στο νοσοκομείο (πχ αξονική στεφανιογραφία)
Χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα υποστελέχωσης με
1.Μονιμοποίηση επικουρικών ιατρών και λοιπού προσωπικού.
2.Κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού με βάση το αναθεωρημένο οργανόγραμμα προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες.
3.Μισθολογική αναβάθμιση για να αναστραφεί το brain drain.
4.Αναβάθμιση ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού (πχ νέος πολυτομικός αξονικός τομογράφος).
5. Αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία.
Το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε από τον Παναγιώτη Νάνο αντιπρόεδρο και τον Μανώλη Μάκαρη γραμματέα και εκπρόσωπο των ιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου. Επίσης παραβρέθηκε ο Δημήτρης Τσιλίκας πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.