Παρασκευή
27
Ιανουάριος
TOP

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια αναμνήσεις από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Συνεχίζονται οι δράσεις αφιερωμένες στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, από τη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας- Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, σε συνεργασία με τους: Σύλλογο Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, την Μεσσηνιακή Αμφικτιονία και τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας.

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, στο παιδικό και μουσικό τμήμα της Λαϊκής βιβλιοθήκης (5ος οροφος, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) ο Σύλλογος Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, παρουσιάζει το παραμύθι της Ανατολίας «Σεκέρ Μπέημ».  Ώρα: 20:00, με ελεύθερη είσοδο.

* έχουν μείνει λίγες ακόμη θέσεις, κράτηση τηλεφωνικά στο: 27210-22607.

Λίγα λόγια για το παραμύθι:

Οι ξακουστές παραμυθούδες της πιο όμορφης Πόλης όλων, της Κωνσταντινούπολης, η Σουλτάνα και η Νενέ, μας υποδέχονται και μας αφηγούνται μια ξεχωριστή ιστορία…

 «…Να μου πάρετε, 40 τσουβάλια ζάχαρη, 40 τσουβάλια αλεύρι, 40 κρισάρες και 40 σκάφες και να με κλείσετε 40 μέρες μέσα σε ένα δωμάτιο για να πλάσω μόνη μου τον άντρα που θα πάρω… είπε η Πριγκίπισσα!»

Μια πεισματάρα πριγκίπισσα, ένας αλευρένιος άντρας, μια μάγισσα τρομερή, ένα βελανίδι, ένα καρύδι & ένα αμύγδαλο! Από την Κωνσταντινούπολη σεργιάνι σε μακρινούς τόπους της Ανατολίας. Ένα δραματοποιημένο παραμύθι για την πραγματική αγάπη, την ζήλια αλλά και την πίστη!

Και την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου συνεχίζουμε με καλεσμένη την εκδότρια & συγγραφέα Άννα Ραζή που σε μια δημιουργική κουβέντα με τη δημοσιογράφο Μαρία Τομαρά,  θα ‘’ξετυλίξουν’’ και θα ακολουθήσουν τη διαδρομή του παππού της Παν. Μπιμπή, από την Κυπαρισσία της Μεσσηνίας στη Καβάλα, στα Βουρλά και στη Σμύρνη.

Μια διαδρομή που ο ίδιος κατέγραψε στο ημερολόγιο του (που εκτίθεται στην έκθεση κειμηλίων στη Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης έως 25/11) όταν βρέθηκε στο μέτωπο του πολέμου τον Αύγουστο του 1919 ως εθελοντής.

Ο Χώρος που θα γίνει η κουβέντα αυτή είναι το παιδικό – μουσικό τμήμα της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (5ος Όροφος, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας), ώρα: 20:00.

*Μετάδοση της συζήτησης θα προβάλλεται και ζωντανά μέσω πλατφόρμας.

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η κράτηση γίνεται τηλεφωνικά στο: 27210-22607.

Υπενθυμίζεται πως οι δράσεις με τίτλο «Σμύρνη, 100 χρόνια αναμνήσεις» είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, του Συλλόγου Αποφοίτων «Μαρία Κάλλας» του Μ.Σ.Κ., της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας , της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας και της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας.

Στην επετειακή έκθεση για την Σμύρνη συμμετέχουν και οι:

Σύλλογος Κυριών Καλαμάτας, Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας η Ιωνία και το Διεθνές Πολιτιστικό Ίδρυμα Λεβαντίνων, Σύλλογος Μικρασιατών Καλαμάτας.

Χορηγός: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωσταντακοπούλου.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και οι δράσεις τελούν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας και του Δήμου Καλαμάτας.

Abstract exploding white powder isolated on black background.

www.laikivivliothiki.gr

τηλ. 27210-22607

Δ/νση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (5ος όροφος), Αριστομένους 33

Fb page: Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας