Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Το δρόμο για το αύριο των περιφερειών έδειξε ο Δημήτρης Πτωχός: «Θεσμική θωράκιση, ανάπτυξη, αναβάθμιση» (video)

Το δρόμο για το αύριο των περιφερειών έδειξε με την παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Ο Δημήτρης Πτωχός στάθηκε με έμφαση στην βαρύτητα που πρέπει να δοθεί στην θεσμική θωράκιση, την ανάπτυξη αλλά και την αναβάθμιση. Παράλληλα, εστίασε στην απλοποίηση των διαδικασιών, την ομογενοποίηση, την ολιστική προσέγγιση και την αποκέντρωση ως βασικές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια του θεματικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με θέμα «Οι Περιφέρειες μπροστά στις προκλήσεις: Θεσμική Θωράκιση – Αγροτική Ανάπτυξη», που πραγματοποιείται στην Πάτρα, 22 και 23 Μαΐου.

«Με καταλύτες την κλιματική αλλαγή και την τεχνολογία, η πραγματικότητα γύρω μας αλλάζει πολύ γρήγορα. Συνεπώς ο μηχανισμός εκείνος που θα μπορεί να συνεκτιμά τα νέα δεδομένα ώστε να αντιλαμβάνεται ή να προβλέπει νέου είδους ανάγκες, επιθυμίες και προβλήματα, και με βάση αυτά να δημιουργεί και νέου είδους αρμοδιότητες, είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει», σημείωσε, μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης και στάθηκε στην αναπτυξιακή προοπτική των μεταρρυθμίσεων.

«Η μεταρρύθμιση για την οποία συζητάμε δεν αποτελεί μόνο θεσμική θωράκιση, είναι βαθύτατα αναπτυξιακή. Πιστεύω, όμως, πως όλες αυτές οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να έχουν και το χαρακτηριστικό της αποκέντρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ξεκίνησαν με τις κεντρικές ομιλίες του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και της Υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η πρώτη θεματική ενότητα, που αφορούσε στη Θεσμική Θωράκιση των Περιφερειών, όπου παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, οι θέσεις της Επιτροπής και ακολούθησε συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώνονται σήμερα, μετά και τη θεματική συνεδρίαση για την Αγροτική Ανάπτυξη, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.