Τετάρτη
24
Ιούλιος
TOP

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Κορινθία & Λακωνία μετά από στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (3.6.2024) το πρωί, σε περιοχές της Κορινθίας και της Λακωνίας, στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Οι επιχειρήσεις υλοποιήθηκαν:

  • Στην Κορινθία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, του Αστυνομικού Τμήματος Κορίνθου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας και της Διμοιρίας Υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.
  • Στη Λακωνία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Σπάρτης, του Τμήματος Τροχαίας Σπάρτης, των Αστυνομικών Τμημάτων Ευρώτα και Γυθείου, των Α΄ και Β΄ Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην Κορινθία ελέγχθησαν -84- άτομα, προσήχθησαν -10- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -5- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και βεβαιώθηκαν -21- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ακολούθως, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στη Λακωνία ελέγχθησαν -105- άτομα, προσήχθησαν -11- άτομα, ενώ συνελήφθησαν -9- άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

  • -7- άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας και
  • -1- άτομο, για Ένταλμα Σύλληψης και
  • -1- άτομο για καταδικαστικά έγγραφα.

Τέλος, στο πλαίσιο της επιχείρησης στη Λακωνία βεβαιώθηκαν -7- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.