Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση για δύο δημοψηφίσματα καταθέτουν μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Σε σκηνικό έντονης αντιπαράθεσης συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με τμήμα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να καταθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, κείμενο – παρέμβαση στο οποίο αφενός ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία, αφετέρου προτείνει δημοψηφίσματα για την επόμενη μέρα του κόμματος. 

Όπως σημειώνεται στο κείμενο, «ανταποκρινόμενοι στο αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας των προοδευτικών πολιτών, προτείνουμε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Καταστατικού, με το ερώτημα:

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ως πρωταγωνιστής στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη – χωρίς διάλυση των κομμάτων που θα μετέχουν – δημιουργία μεγάλου φορέα του προοδευτικού κόσμου, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές από τη ΝΔ ;”. Δημοψήφισμα με διαφάνεια και διασφαλισμένες διαδικασίες.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού προτείνουμε να κατατεθούν έγκαιρα, να συζητηθούν διεξοδικά και να εγκριθούν και αυτές από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άμεσα και όχι από ένα σώμα αντιπροσώπων των μελών μας σε ένα καταστατικό Συνέδριο. Αξιοποιώντας και για αυτό το θέμα τα άρθρα 24 και 25 του καταστατικού μας».

Στο κείμενο τονίζεται ότι «τα θέματα των δημοψηφισμάτων, όπως προβλέπεται από το καταστατικό μας, οφείλουν να συζητηθούν αναλυτικά σε όλες τις οργανώσεις. Για την ουσιαστική συζήτηση τους, προτείνουμε την διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων το πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την εν λόγω πρόταση υπογράφουν ορισμένα από τα στελέχη που είχαν υπογράψει το κείμενο των «87» τις προηγούμενες μέρες.

πηγη