Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

Σύσκεψη με τη Μεσσηνία σήμερα στο ΥΠΑΑΤ για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας

Εξελίξεις δρομολογεί η απόφαση που ήρθε από το ΣτΕ και που κατοχυρώνει απόλυτα την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Σήμερα έχει προγραμματιστεί με την πλευρά της Μεσσηνίας σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με βάση την πρόσκληση που έχει απευθύνει ο Υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς.

Αφού όλοι πλέον διαπίστωσαν το που οδήγησαν οι… παλινωδίες, οι αβλεψίες και οι… πειραματισμοί κατέληξαν στην επιλογή ενός ουσιαστικού διαλόγου που πρέπει να υπάρξει με την πλευρά της Μεσσηνίας. Δηλαδή το αυτονόητο, έτσι όπως εξαρχής το ζητούσε και επέμενε η περιοχή, αλλά “κάποιοι” σφύριζαν διαφορετικά για λόγους… διαφόρων/διαφορετικών συμφερόντων.

Η κατάληξη είναι πως και το Υπουργείο κατανόησε στην πράξη πως δεν μπορεί να πορευτεί είτε παρερμηνεύοντας, είτε… υπερκερνώντας, είτε με άλλου τύπου αποφάσεις, παρά μόνο να σεβαστεί και να βρει λύση στην βάση της υφιστάμενης απόφασης και των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί εδώ και καιρό στο δημόσιο διάλογο από τη Μεσσηνία.

Έτσι η εξέλιξη έχει να κάνει με σύσκεψη που συγκαλεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την προσεχή Πέμπτη με αντικείμενο το θέμα αυτό. Προσκεκλημένοι είναι ο ΣΥΜΕΠΟΠ, ο Α.Σ. Ένωση Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Δήμαρχος Καλαμάτας..

Στόχος είναι να εξεταστούν τα δεδομένα που διαμορφώνονται και το πως και ποιος μπορεί να είναι ο βηματισμός από εδώ και στο εξής…