Παρασκευή
23
Φεβρουάριος
TOP

Συζήτηση για το παράκτιο μέτωπο -Στην Καλαμάτα εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας

Σε εξέλιξη είναι η υλοποίηση του έργου τεχνικής υποστήριξης στην Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη, που αφορά –μεταξύ άλλων- το παράκτιο μέτωπο της Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα έργο στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτύξει ο Δήμος Καλαμάτας με την Παγκόσμια Τράπεζα στο πλαίσιο της συμμετοχής της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας στην πιλοτική φάση του Μηχανισμού Τεχνικής Βοήθειας για την Αειφόρο Αστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας και μέλη μελετητικών ομάδων που εργάζονται για το συγκεκριμένο project, βρίσκονται στην Καλαμάτα για την υλοποίηση εργαστηρίου συμμετοχικού σχεδιασμού, για το μέλλον του παράκτιου μετώπου.

Σήμερα, Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023, στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή του Δήμαρχου Θανάση Βασιλόπουλου, τον Αντιδημάρχων Νίκου Μπασακίδη και Ανδρέα Καραγιάννη, της Γεν. Διευθύντριας του Δήμου, Παναγιώτας Κουράκλη και του κλιμακίου μελετητών που συνεργάζονται με την Παγκόσμια Τράπεζα στο εν λόγω έργο.