Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Τα 15 επαγγέλματα που έχουν μέλλον – Σε ποια αναμένεται έως 40% αύξηση των θέσεων εργασίας

Η τάχιστη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) καθώς και η ανάγκη για ένα πιο πράσινο μέλλον επηρεάζουν υπέρμετρα τις θέσεις εργασίας σε διάφορους τομείς. Πολλές θέσεις απασχόλησης ενώ την ίδια στιγμή κάποιες άλλες ”ανοίγουν”.

Η Έκθεση Παγκόσμιων Κινδύνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για το 2024 εξετάζει αυτό το ζήτημα, αξιοποιώντας εκτιμήσεις που βασίζονται σε δημοσκοπήσεις και στατιστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO).

Σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις, για όσους αναζητούν ένα ασφαλές εργασιακό…εγγύς μέλλον, η εκπαίδευση για να γίνει κάποιος ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση θα ήταν μια καλή επιλογή. Η έκθεση του WEF αναφέρει ότι αυτή η θέση εργασίας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 40% έως το 2027, φτάνοντας με τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης στο 1 εκατ.

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα του Statista που ακολουθεί, οι αναλυτικές δεξιότητες γενικά θα είναι χρήσιμες, είτε κάποιος είναι αναλυτής επιχειρηματικής ευφυΐας, είτε αναλυτής ασφάλειας πληροφοριών ή αναλυτής δεδομένων. Οι θέσεις εργασίας στον τομέας της αειφορίας θα είναι επίσης σημαντικές, με το επάγγελμα του ειδικού σε θέματα βιωσιμότητας να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.

διαβάστε το ρεπορτάζ της https://www.huffingtonpost.gr/ πατώντας εδώ