Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Τα καιρικά φαινόμενα φέρνουν ξανά στο φως το χρόνιο πρόβλημα του πρώτου σχολικού συγκροτήμα της Καλαμάτας (pic’s)

Επτά σχολεία… στο έλεος των καιρικών φαινομένων καθώς τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι οι συνθήκες αναδεικνύουν ένα χρόνιο πρόβλημα και αφορά στην προσέγγισή τους από μαθητές και γονείς.

  

Όπως καταγγέλλουν γονείς και μέλη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλαμάτας η προσέγγιση μαθητών και γονέων στο πρώτο σχολικό συγκρότημα Καλαμάτας, εκεί όπου κατά κάποιο τρόπο «συνορεύουν» επτά σχολεία, είναι σχεδόν αδύνατη!

Πρόκειται για το πρώτο σχολικό συγκρότημα της πόλης, όπου βρίσκονται το ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 18 Δημοτικό Σχολείο, το 2ο Γυμνάσιο και το 3ο Γυμνάσιο, το 2ο και το 5ο Λύκειο Καλαμάτας. Με εξαίρεση τους μαθητές του ειδικού σχολείου, από τις εισόδους αυτές όπως «μαρτυρούν» και οι φωτογραφίες η προσέγγιση είναι δύσκολη για εκατοντάδες οικογένειες και μαθητές κάθε πρωί, κατά την προσέλευση τους, αλλά και κάθε μεσημέρι κατά την αποχώρηση τους.

Ένας χώρος που κάθε άλλο παρά είσοδο σχολείων θυμίζει ειδικά κατά τις ημέρες, όπως και σήμερα, που τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα. Τότε τα προβλήματα αναδεικνύονται στο μέγιστο βαθμό καθώς καθίσταται σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση στους χώρους λόγω του λασπώδους γεμάτου «λίμνες» εδάφους.  Αντίστοιχα και τις καλοκαιρινές ημέρες όπου το τοπίο μοιάζει… «ομιχλώδες».

«Πολλές είναι οι φορές που έχουμε προσπαθήσει για την επίλυση του προβλήματος, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Ελπίζουμε αυτήν την φορά να αναλάβουν τις πρωτοβουλίες που θα λύσει οριστικά την “απαράδεκτη” αυτή κατάσταση» αναφέρουν τα μέλη της Ένωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Καλαμάτας