Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Τα πλάνα των τραπεζών για εθελούσιες το 2024

Συνεχίζουν την τακτική των προγραμμάτων εθελούσιας αποχώρησης οι τέσσερις συστημικές τράπεζες -κατά περίπτωση και οι μικρότερες- με στόχο την ανανέωση του προσωπικού τους με δύο βασικά κριτήρια: την ηλικία και τις θέσεις στο δίκτυο καταστημάτων που έχουν λιγοστέψει θεαματικά τα τελευταία χρόνια.

Eurobank

Πρώτη κάνει την αρχή για το τρέχον έτος η Eurobank η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει πρόγραμμα εστιασμένο σε όσους πλησιάζουν στη συνταξιοδότηση, γεγονός που αποδεικνύεται από την παροχή επιπλέον κινήτρων σε όσους εργαζομένους υπερβαίνουν τα 55 έτη.

Tο νέο πρόγραμμα θα παρέχει δυνατότητα κάλυψης μηνιαίου μισθού και συνταξιοδοτικών εισφορών για τους εργαζομένους της που απέχουν δύο, πέντε ή επτά έτη από τη συνταξιοδότησή τους (sabbatical) προκειμένου να κατοχυρώσουν τα ίδια δικαιώματα με όσα θα είχαν εάν εργάζονται αδιάλειπτα.

Εναλλακτικά, οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να λάβουν εφάπαξ το ποσό της αποζημίωσης που ορίζει το πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να είναι ενδεχομένως και υψηλότερο από το προηγούμενο. Σημειώνεται δε ότι, σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας, όσοι αποχωρήσουν από τη Eurobank με το νέο πρόγραμμα εθελούσιας θα μπορούν χωρίς κανέναν περιορισμό να εργαστούν σε άλλη θέση του ιδιωτικού τομέα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία εννεαμήνου, οι εργαζόμενοι της Eurobank ανέρχονταν σε 6.282 (10.577 σε επίπεδο ομίλου) έναντι 6.444 το 2022. Όσον αφοράς το δίκτυο, παρατηρείται οριακή συρρίκνωση στα 269 καταστήματα έναντι 274 τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τράπεζα Πειραιώς

Αργότερα τοποθετεί στον σχεδιασμό της την εκπόνηση νέου προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης η Πειραιώς, η οποία έχει μπροστά της ένα ιστορικό ορόσημο -την αποεπένδυση του Δημοσίου μέσω της διάθεσης ποσοστού έως 27% που κατέχει το ΤΧΣ στο μετοχικό της κεφάλαιο. Δεδομένου ότι η συναλλαγή αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου, το επόμενο πρόγραμμα εθελούσιας δεν αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα από την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο πρόγραμμα υλοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023 με τη συμμετοχή 500 εργαζομένων οι οποίοι έλαβαν αποζημίωση έως  220.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία εννεαμήνου, η τράπεζα διέθετε 8.200 άτομα προσωπικό και 386 καταστήματα.

Alpha Bank

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται να “τρέξει” το δικό της πρόγραμμα η Alpha Bank, περισσότερο από ένα έτος μετά την προηγούμενη εθελούσια. Οι απολαβές όσων συμμετέχουν, πάντως, αναμένονται ακόμη υψηλότερες από το τελευταίο πακέτο της τράπεζες. Θυμίζεται ότι το μέσο ύψος της μικτής παροχής προς τους εργαζομένους που συμμετείχαν υπερέβαινε τους 60 καθαρούς μισθούς και παράλληλα, προέβλεπε διατήρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων και όρων σε δάνεια και κάρτες, άμεση καταβολή του ατομικού αποταμιευτικού προγράμματος και διατήρηση της πρόσθετης νοσοκομειακής κάλυψης για τρία έτη μετά την αποχώρηση.

Στο πρόγραμμα εντάχθηκαν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι, υπερβαίνοντας κατά πολύ την αρχική εκτίμηση για περίπου 400 αποχωρήσεις. Στο 9μηνο του 2023 το προσωπικό της Alpha Bank ανερχόταν σε 5.760 άτομα (8.206 σε επίπεδο ομίλου) από 5.950 το ίδιο διάστημα του 2022. Το δίκτυο εκτείνεται σε 267 καταστήματα σήμερα από 285 πέρυσι.

Εθνική Τράπεζα

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και από την Εθνική Τράπεζα, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει ακόμη γνωστός ο ακριβής σχεδιασμός της τράπεζας. Το προηγούμενο υλοποιήθηκε επίσης τον περασμένο Νοέμβριο, όπου συμμετείχαν 400 άτομα τα οποία έλαβαν αποζημίωση έως 200.000 ευρώ. Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε όσους εργαζομένους είχαν συμπληρώσει το 40ο έτος ηλικίας και είχαν προϋπηρεσία τουλάχιστον επτά ετών στην τράπεζα. Τον Σεπτέμβριο του 2023, η Εθνική διέθετε 6.900 άτομα εργαζομένους (8.100 σε επίπεδο ομίλου) και 313 καταστήματα.

Πηγή: capital.gr