Παρασκευή
5
Ιούνιος
TOP

Τάκης Πουρναράκης στο BEST: «Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει δυναμικά στην Πελοπόννησο»

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τη μεγάλη επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στην Πελοπόννησο, καθώς η κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού αναμένεται να διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, περνώντας -μεταξύ άλλων- από την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κορινθία.

Μιλώντας στην τηλεόραση BEST για τον συνολικό σχεδιασμό της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της «Motorsport Greece», Τάκης Πουρναράκης, υπογράμμισε πως το αποτύπωμα του αγώνα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικό και πολυδιάστατο, τόσο σε οικονομικό όσο και σε τουριστικό επίπεδο.

Όπως εξήγησε, η απευθείας τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει περισσότερους από 70 εκατομμύρια τηλεθεατές σε πάνω από 180 χώρες, προσφέροντας διεθνή προβολή στις περιοχές από τις οποίες θα διέλθει η διοργάνωση. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το άμεσο οικονομικό αποτύπωμα της περσινής διοργάνωσης στη Στερεά Ελλάδα υπολογίστηκε στα 35 εκατομμύρια ευρώ.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ισχυρή επίδραση της διοργάνωσης στις περιοχές από τις οποίες διέρχεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πουρναράκης, επισημαίνοντας ότι, πέρα από τα οικονομικά οφέλη, οι τοπικές κοινωνίες ενισχύονται σημαντικά και σε επίπεδο προβολής και τουριστικής ταυτότητας, ενώ παράλληλα εδραιώνονται οι ειδικές διαδρομές που θα φιλοξενηθούν φέτος στην Πελοπόννησο.