Τρίτη
25
Αύγουστος
TOP

Τάκης Βασιλόπουλος (ΕΠΣ Μεσσηνίας ): «Πιο εντυπωσιακό το φετινό πρωτάθλημα, να κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους» (video)

Με την κλήρωση των πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας, αλλά και του Κυπέλλου Μεσσηνίας, να σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Τάκης Βασιλόπουλος, έδωσε το στίγμα για τη σεζόν που βρίσκεται προ των πυλών. Ο κ. Βασιλόπουλος εκτίμησε ότι ««Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι πιο εντυπωσιακό. Έχουν ενισχυθεί πάρα πολύ οι ομάδες και είναι αρκετές αυτές που πάνε για το πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως βασική επιδίωξη της Ένωσης είναι το πρωτάθλημα να κριθεί αποκλειστικά μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 50-50»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας στο κομμάτι της διαιτησίας, ξεκαθαρίζοντας πως η Ένωση θα δώσει μεγάλη βαρύτητα στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και στην ισονομία.

«Θα έχουμε τη δική μας προσοχή περισσότερο στη διαιτησία. Θέλουμε τα παιχνίδια να είναι 50-50 και από εκεί και μετά όποια ομάδα είναι καλύτερη ας πάρει το πρωτάθλημα. Θέλουμε να παιχτεί το πρωτάθλημα στους αγωνιστικούς χώρους. Πάνω απ’ όλα αυτό είναι η επιδίωξή μας». Ο κ. Βασιλόπουλος έστειλε, μάλιστα, σαφές μήνυμα ότι φαινόμενα που «θα δημιουργούν αμφιβολίες για την αξιοπιστία των αγώνων δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά», προαναγγέλλοντας αυστηρότητα, αλλά ταυτόχρονα και μια λογική ελαστικότητα απέναντι στις ομάδες.

Σε ό,τι αφορά στα αγωνιστικά, ο πρόεδρος της Ένωσης επισήμανε ότι ο ανταγωνισμός αναμένεται αυξημένος. Παράλληλα, στάθηκε και στη διαδικασία ανόδου, καθώς η πρωταθλήτρια ομάδα θα χρειαστεί να διεκδικήσει την άνοδο μέσω αγώνων μπαράζ. Όπως σημείωσε, οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν θα πρέπει να είναι κατάλληλα προετοιμασμένες και να διαθέτουν την απαραίτητη αγωνιστική και τεχνική υποστήριξη.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μία από τις αλλαγές που φέρνει η νέα σεζόν αφορά και τον τρόπο διεξαγωγής των κληρώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά.

Παράλληλα, η ΕΠΣ Μεσσηνίας εξετάζει τρόπους για την περαιτέρω ηλεκτρονική ενημέρωση και προβολή των διοργανώσεων, με στόχο τα αποτελέσματα και τα στοιχεία των αγώνων να είναι διαθέσιμα άμεσα.

«Θα υπάρχει ηλεκτρονικά ενημέρωση και όλα θα βγαίνουν στον αέρα. Αυτό θα προσπαθήσουμε και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

«ΑΝΟΙΧΤΟ» ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Σε ό,τι αφορά τη Γ΄ Κατηγορία, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί εκ νέου ο τρόπος διεξαγωγής της, είτε με έναν είτε με δύο ομίλους. «Θα το εξετάσουμε πάλι και πάλι για να δούμε πώς. Ένας όμιλος, δύο όμιλοι… Να δούμε πώς, αλλά πρέπει να παίξουν κι αυτοί μπάλα», σημείωσε, προαναγγέλλοντας ότι το θέμα θα εξεταστεί σύντομα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΑΓΚΑΘΙ» ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Τάκης Βασιλόπουλος στο ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν σε αρκετά γήπεδα της Μεσσηνίας αποτελούν σημαντική πρόκληση ενόψει της νέας σεζόν.

Όπως τόνισε, η Ένωση προσπαθεί να βελτιώσει και τις δικές της εγκαταστάσεις, έχοντας ήδη καταθέσει πρόταση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για οικονομική και τεχνική υποστήριξη.

«Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να το υλοποιήσουμε και να φτιάξουμε το γήπεδο της Ένωσης, να το κάνουμε “κούκλα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία με τον Δήμο και τους αθλητικούς οργανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και στα υπόλοιπα γήπεδα.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στους διαθέσιμους αθλητικούς χώρους, τονίζοντας πως η αυξημένη χρήση από ομάδες και ακαδημίες δημιουργεί σημαντικές δυσκολίες.

Όπως είπε, τα γήπεδα της περιοχής, μεταξύ άλλων το «Παν. Μπαχράμης» και το ενωσιακό στον Κορδία, δέχονται πολύ μεγάλη πίεση, ενώ οι ώρες προπόνησης φτάνουν μέχρι αργά το βράδυ.

«Δεν υπάρχουν ώρες. Και θα έχουμε ώρες μέχρι αργά το βράδυ, δέκα και έντεκα, για να μπουν όλοι σε μία τάξη. Είναι δύσκολο. Οι αθλητικοί χώροι είναι δύσκολοι», σημείωσε, και τόνισε πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν περισσότερο και γήπεδα εκτός του άμεσου αστικού ιστού, όπως αυτά της Σπερχογείας και του Ασπροχώματος.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Ο κ. Βασιλόπουλος αναφέρθηκε και στις εργασίες που έχουν γίνει στο γήπεδο της Ένωσης, επισημαίνοντας ότι οι ζημιές που είχαν προκληθεί από εισβολές έχουν αποκατασταθεί. Παραμένουν, ωστόσο, προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο, για τα οποία υπάρχει επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, ενώ η Ένωση έχει ήδη λάβει προσφορές και για επιπλέον παρεμβάσεις, όπως η εγκατάσταση καμερών και άλλου εξοπλισμού. «Εμείς έχουμε πάρει προσφορές για τα υπόλοιπα θέματα και τις κάμερες κ.τ.λ., τα οποία θα τοποθετηθούν σύντομα», ανέφερε.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΝΤΕΚΑ ΜΕΛΩΝ»

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας στάθηκε στη λειτουργία της νέας διοίκησης, τονίζοντας ότι η προσπάθεια απαιτεί συλλογικότητα και καταμερισμό ευθυνών.

«Πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι ειδικοί που θα τρέξουν. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να τρέξει σε όλα. Είμαστε μια ομάδα έντεκα μέλη, οι οποίοι θα τρέξουμε όλοι μαζί, καθένας με το πόστο του. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά», είπε.

Σ. Τρ.