Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές της Κρέστενας που παρίσταναν τους… Αστυνομικούς – 120.000 ευρώ η λεία τους

Ήρθαν από την Αθήνα και είχαν ως ορμητήριο τους καταυλισμό ΡΟΜΑ σε περιοχή του Πύργου. Είχαν νοικιάσει ένα λευκό SUV και προσποιούνταν τους Αστυνομικούς, και με συνεργό τους από τον Πύργο που γνώριζε την περιοχή, έβαλαν μπρος το… καλά -όπως φάνηκε- οργανωμένο σχέδιό τους.

Οι ληστές φαίνεται πως ήταν καλά διαβασμένοι για το τί… έκρυβε το ανδρόγυνο στο σπίτι τους στο χωριό… 75.000 ευρώ μετρητά, χρυσές λίρες Αγγλίας, και μια συλλογή παλαιών σπάνιων χαρτονομισμάτων μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο στο υπνοδωμάτιο, με τη συνολική αξία να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ. Αυτή ήταν και η λεία τους.

Οι τέσσερις από τους πέντε συνολικά ληστές των Κρεστένων, έφθασαν μία ημέρα πριν κάνουν τη ληστεία, δηλαδή στις 14 του Απρίλη, ημέρα Κυριακή, στον Πύργο. Συνάντησαν τον πέμπτο συνεργό τους, όπου και τους φιλοξένησε σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στην περιοχή -εκεί όπου είχε στηθεί και το… αρχηγείο τους. Ο πέμπτος συνεργός, από τον Πύργο, που λόγω επαγγέλματος κινείται σε περιοχές της Ηλείας και έχει “χαρτογραφήσει” διαδρομές -όπως αποδείχθηκε- ήταν κι αυτός που γνώριζε πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις… Όπως για παράδειγμα τον… θησαυρό που κρυβόταν στο σπίτι του ζευγαριού στα Κρέστενα.

Δευτέρα, 15 Απριλίου. Οι ληστές με το λευκό τζιπ που είχαν νοικιάσει από εταιρία leasing στην Αθήνα, πήγαν στα Κρέστενα, στο σπίτι του ζευγαριού. Εκεί βρίσκουν μόνο την 67χρονη γυναίκα καθώς ο σύζυγός της απουσίαζε και ξεκινούν τη… δράση τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το θύμα στις Αρχές, είδε από το παράθυρό της κουζίνας ένα αυτοκίνητο να παρκάρει στην αυλή της… Ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και πήγε στον πρώτο όροφο της διπλοκατοικίας… Της χτύπησε την πόρτα, της είπε ότι είναι αστυνομικός και πως τη χρειάζονται για εμπλοκή του συζύγου της σε ποινική υπόθεση… Η αφέλειά της, την έκανε να τον πιστέψει, του άνοιξε την πόρτα και τον οδήγησε στην κουζίνα… Από τα λεγόμενά του, η άτυχη γυναίκα κατάλαβε πως ο εν λόγω άνδρας, δεν είναι αστυνομικός… Ενστικτωδώς, πήγε στον υπνοδωμάτιο και είδε έναν από τους συνεργούς να σπρώχνουν το χρηματοκιβώτιο προς την έξοδο… Τότε οι ληστές την χτύπησαν και την ακινητοποίησαν, πήραν τα κλοπιμαία και το έβαλαν στα πόδια.

Τα έμπειρα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου που χειρίστηκαν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση, με τη μεθοδική τους έρευνα, τις πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους αλλά και με την ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού που συνέλεξαν, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα πλήρη στοιχεία των ληστών. Οι τέσσερις ηλικιών 23, 27, 28 και 40 ετών ζουν σε περιοχές της Αττικής ενώ ο πέμπτος, ο 45χρονος ζει στον Πύργο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη patrisnews.com