Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Τελευταίο «καμπανάκι» από την Περιφέρεια για την διαχείριση των απορριμμάτων προς τους δήμους που δεν… πληρώνουν (έγγραφο)

Και εκεί που η Πελοπόννησος πέρασε σε μια νέα εποχή -εκείνην της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων- μια εποχή που έμοιαζε… αναπόφευκτη μπροστά στην “κακή” εικόνα που υπήρχε με τις χωματερές παντού και τους σκουπιδοεργολάβους να κόβουν… βόλτες, θέμα ανακύπτει τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση της πληρωμής των υποχρεώσεων των δήμων μελών της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας και κάποιων ακόμη που εξυπηρετούνται στην Παλαιόχουνη.

Παρά τις τελευταίες προσπάθειες από την πλευρά της Περιφέρειας οι δήμοι -όχι όλοι- που τόσον καιρό είχαν μάθει στην… τζάμπα διαχείριση σε χωματερές και άλλες… μεταφορές, δεν πλήρωσαν το προβλεπόμενο ποσό προς τον ΦΟΔΣΑ και ακολούθως την καταβολή στον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης στην βάση των όσων προβλέπονται. Έτσι οι δυσλειτουργίες είναι αναπόφευκτες και με τον τρόπο αυτό -αφού δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους- “τινάζουν στον αέρα” τον όλο προγραμματισμό και δημιουργούν και επιπρόσθετα προβλήματα στην εξέλιξη των έργων στις άλλες δύο διαχειριστικές ενότητες.

Το… καμπανάκι χτυπά από την Περιφέρεια και ήδη έγγραφο με μια μικρή παράταση 5 ημερών εστάλη από τον Π. Νίκα προς τον ΦΟΔΣΑ, τους δήμους της 1ης Διαχειριστικής Ενότητας, τους δήμους Γορτυνίας, Δυτικής Μάνης, Ελαφονήσου και Σπάρτης και με κοινοποίηση στην Γ.Γ. ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου να προβούν στη ρύθμιση της καταβολής αυτής.

Διαφορετικά διευκρινίζεται ξεκάθαρα πως θα μπει απαγορευτικό στις Μονάδες Μεταβατικής Διαχείρισης, για όσους δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους προς τον αρμόδιο ΦΟΔΣΑ.