Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Τέλος Φεβρουαρίου έρχεται το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»

Στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» που όπως τόνισε δεν συνεχίζεται με νέες αιτήσεις εστίασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης το πρωί της Παρασκευής (2/2) η Σοφία Ζαχαράκη. Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μίλησε επίσης για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» που θα βγει στο τέλος του μήνα αλλά για τα προγράμματα που ακολουθούν.

«Το πρόγραμμα “Σπίτι Μου” δεν συνεχίζεται με νέες αιτήσεις», ξεκαθάρισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα. «Οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί είναι στις 9.800 και έχουν καλύψει το σύνολο τους ενός δισεκατομμυρίου», πρόσθεσε.

«Ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί 4.200 αιτήσεις, άρα θα φτάσουμε στον τελικό στόχο στα 9.800 ζευγάρια που σημαίνει ότι 19.000 συμπολίτες μας θα έχουν βρει το σπίτι τους, δεν έχουμε νέα για επέκταση του προγράμματος» υπογράμμισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Το επόμενο βήμα είναι το Ανακαινίζω – Νοικιάζω που θα βγει τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια η το πρόγραμμα Κοινωνική Αντιπαροχή», τόνισε

Αναφερόμενη στα επιδόματα δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πλάνο για αύξηση επιδόματος, υπάρχει όμως ομάδα εργασίας για αναδιαμόρφωση επιδόματος. Με το 50% του επιδόματος το οποίο θα δίνεται σε χρεωστική κάρτα. Aυτό θα γίνει από Σεπτέμβρη και μετά, ωστόσο δε θα αφορά όλα τα επιδόματα -το επίδομα Αναπηρίας και Στέγασης θα μείνουν εκτός καθώς δεν είναι εύκολο τεχνικά να μπουν στην χρεωστική.

«Όπου υπάρχει περιθώριο για τη μάχη για τη φοροδιαφυγή ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι θα γυρίσει σε κοινωνική πολιτική» σημείωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

«Θυμίζεται ότι πλέον δίνονται 2.400 ευρώ για το πρώτο παιδί, 2.700 το δεύτερο, 3.000 το τρίτο και 3.500 ευρώ από τέσσερα παιδιά και πάνω. Είναι σημαντικό γιατί είναι και αναδρομικό» συμπλήρωσε μιλώντας για το επίδομα γέννησης.

Σχετικά με τα σχολικά γεύματα δήλωσε «Περίπου 217.000 μαθητές τρώνε ζεστό φαγητό. Προστίθονται δεκάδες χιλιάδες μερίδες στο νέο πρόγραμμα».

πηγη; aftodioikisi.gr