Τρίτη
31
Ιανουάριος
TOP

Τέλος στη δυνατή μουσική στο αυτοκίνητο -Πού θα εφαρμοστεί;

Ακόμα πιο αυστηρό γίνεται το πλαίσιο το οποίο σχετίζεται με την ηχορύπανση στη Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, επιτρέποντας στις τοπικές αστυνομικές αρχές να βεβαιώνουν χρηματικά πρόστιμα για την ηχορύπανση.

Από εδώ και στο εξής, λοιπόν, δεν θα απαιτείται κάποιο όργανο μέτρησης έντασης του ήχου, παρά μόνο η ικανότητα του αστυνομικού οργάνου να ακούει τη μουσική που αναπαράγεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου από απόσταση σχεδόν 8 μέτρων.

Στην περίπτωση αυτή, ο αστυνομικός θα μπορεί να βεβαιώνει την παράβαση, παραδίδοντας την κλήση στον οδηγού του οχήματος και αναγκάζοντάς τον να καταβάλλει το ποσό των 115 ευρώ.

Μάλιστα, σε δρόμους που περνούν μπροστά από εκκλησίες, νοσοκομειακές μονάδες και σχολεία, οι έλεγχοι θα είναι συχνότεροι και οι αστυνομικές αρχές λιγότερο επιεικής με τους λάτρεις της δυνατής μουσικής.

Δεν είναι όμως μόνο το ηχοσύστημα το οποίο θα στέλνει τους οδηγούς στο γκισέ της τράπεζας, καθώς και στην περίπτωση μιας εξάτμισης που θα ρυπαίνει ηχητικά το περιβάλλον θα επιβάλλεται αντίστοιχο πρόστιμο.

πηγη:carandmotor.gr