Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο θέλει να μεγιστοποιήσει το χώρο της καμπίνας, φέρνοντας μια εντελώς νέα προσέγγιση στην κατασκευή του τιμονιού.
Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πως πολλά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα στο αυτοκίνητο έχουν αρχίσει να αλλάζουν σημαντικά, με εταιρείες να βρίσκουν τρόπους επανασχεδίασης ακόμα και των πλέον παραδοσιακών στοιχείων του αυτοκινήτου.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένα σημείο της καμπίνας που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των αρχών είναι το τιμόνι, στο οποίο έχουμε δει διαφορετικές προτάσεις ανά καιρούς, με την πιο επαναστατική από αυτές που έχουμε δει τελευταία να έρχεται από την Tesla με το τιμόνι σε σχήμα U.
Στο παρελθόν, έχουμε δει και άλλες παρόμοιες προσπάθειες, με μερικές από αυτές να αγγίζουν το όριο του κωμικού σε μερικά σημεία. Τώρα, μια εταιρεία με μεγάλη τεχνογνωσία και μεγάλη ιστορία στο αυτοκίνητο φέρνει μια νέα πατέντα, η οποία όχι μόνο αλλάζει τη λογική στο τιμόνι, άλλα μπορεί ουσιαστικά να κάνει… το ίδιο το τιμόνι ώστε να αλλάζει σχήμα.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του carandmotor.gr πατώντας εδώ