TOP

Τέμπη: Η αποκάλυψη του Βήματος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Την Τρίτη η πρόταση δυσπιστίας

Φωτιές άναψε το δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής που παρουσιάζει έγγραφα των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη την ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη, από τα οποία προκύπτει ότι ο πρώτος διάλογος που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν προϊόν συρραφής δυο συνομιλιών. Ο ένας του σταθμάρχη με τον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας 62 που συγκρούστηκε με την εμπορική και ο δεύτερος με μηχανοδηγό τοπικής γραμμής που έφτασε στο προορισμό της χωρίς προβλήματα.

Αν και πριν από ένα χρόνο υπήρξαν μέσα ενημέρωσης που μιλούσαν για δύο διαφορετικές συνομιλίες, γεγονός που είχαν καταγγείλει και συνδικαλιστές του ΟΣΕ, το δημοσίευμα του Βήματος καταγράφει μία αντίφαση που δεν περνάει απαρατήρητη. Ότι ενώ υπήρξε κατάθεση στελέχους του ΟΣΕ στην εξεταστική επιτροπή ο οποίος υποστήριξε ότι πήγε ο ίδιος συνοδεία αστυνομικού στον χώρο των καταγραφών στη Λάρισα και πήρε σε στικάκι τις συνομιλίες, υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ δήλωναν στην εφημερίδα οτι ουδέποτε παρελήφθη το στικάκι από το στέλεχος παρουσία του αστυνομικού, αλλά πως στις 3 Μαρτίου υπάλληλος του σιδηρόδρομου το παρέδωσε ο ίδιος στην αστυνομία στις 2 το μεσημέρι. Μόνο που οι συνομιλίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας την 1η Μαρτίου, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα, και όπως φαίνεται αυτός που τις είχε στην κατοχή του προχώρησε και σε μία… κοπτοραπτική, ενώνοντας δύο διαφορετικές συνομιλίες και δίνοντας τις στην δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στόχος ήταν η ενίσχυση του ανθρώπινου λάθους, που πάντως είχε αναλάβει ο μοιραίος σταθμάρχης.

Την Τρίτη η πρόταση δυσπιστίας

Το δημοσίευμα προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης η οποία είδε ενορχηστρωμένο πόλεμο σε βάρος της από πολιτικές δυνάμεις και οικονομικά συμφέροντα. Μάλιστα στην τριτη κατά σειρά κυβερνητική ανακοίνωση ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για μία αντικυβερνητική εκστρατεία με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας. “Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη συνεπώς η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη. Είναι η καλύτερη ευκαρία να διαπιστώσουν οι Ελληνες ποιοι συντάσσονται με την σταθερότητα και την συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουνε την πορεία της χώρας προς την πρόοδο”. Λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης προανήγγειλε ότι άμεσα το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, καλώντας όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να συνυπογράψουν το αίτημα. Καθαρό “ναι” είπαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και ΚΚΕ θα ψηφίσουν υπέρ, χωρίς να συνυπογράψουν.

Αν η κυβέρνηση το επιδιώξει, η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και την Τρίτη, και σύμφωνα με τον κανονισμό θα διαρκέσει 3 ημέρες, έως την ψηφοφορία. Στόχος του ΠΑΣΟΚ η φθορά της κυβέρνησης, η οποία ήδη αποκτά… βαθιές γρατζουνιές από τη διαχείριση του θέματος της τραγωδίας των Τεμπών, αλλά και η παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, μετά την απουσία του προ ημερών από την συζήτηση επί των πορισμάτων της πλειοψηφίας και των υπολοίπων κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη thetoc.gr