Δευτέρα
24
Ιούνιος
TOP

Τέμπη: «Το επιβατικό τρένο για πεντέμισι χιλιόμετρα ήταν ορατό στον πίνακα σηματοδότησης»

Τι δήλωσε στο MEGA ο Παναγιώτης Τερεζάκης, σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία στα Τέμπη σχολίασε ο Παναγιώτης Τερεζάκης, σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

«Η Λάρισα είχε τηλεδιοίκηση σε όλο το δίκτυο. Μετά το 2011 άρχισαν τα συστήματα να καταρρέουν. Τα κτίρια της τηλεδιοίκησης έχουν εξοπλισμό που είναι σβηστός. Τα έξω συστήματα έχουν πια κοπεί, έχουν λεηλατηθεί», τόνισε ο κ. Τερεζάκης.

Για τον σταθμάρχη Λάρισας ανέφερε: «Ο σταθμάρχης ήταν στην διακίνηση εμπορευμάτων. Το 2011 με τις μετατάξεις πήγε σε άλλο οργανισμό του Δημοσίου, στα πλαίσια περικοπής προσωπικού. Εν συνεχεία, πριν από ενάμιση χρόνο, ανοίξανε πάλι οι μετατάξεις και είχαν τη δυνατότητα άτομα που ήταν σε κάποιους οργανισμούς να έρθουν ακόμη και στον ΟΣΕ και δήλωσε ότι θέλει να γίνει σταθμάρχης».

Για την εκπαίδευση ως σταθμάρχης, ο κ. Τερεζάκης επιβεβαίωσε ότι προβλέπεται ένας χρόνος εκπαίδευσης για τα βασικά συστήματα χειρισμού.

«Το τραγικό είναι ότι πέντε χιλιόμετρα πριν από την περιοχή που έγινε το περιστατικό, μέχρι εκείνο το σημείο, επειδή η Λάρισα διαθέτει σύστημα τοπικού πίνακα χειρισμού σηματοδότησης από την κονσόλα πάνω το (σ.σ. επιβατικό) τρένο φαινόταν πού πήγαινε», σύμφωνα με τα όσα είπε, μεταξύ άλλων, ο σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.