Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Tesla: Περιήγηση με drone στο νέο εργοστάσιο αξίας που μόλις άνοιξε στο Βερολίνο (video)

Μετά από οκτώ μήνες καθυστέρηση, η Tesla άνοιξε τελικά το νέο Gigafactory στο Βερολίνο τον περασμένο μήνα. Στο βίντεο drone που ανέβασε η αυτοκινητοβιομηχανία στο You Tube μπορείτε να κάνετε μια πλήρη περιήγηση στο εσωτερικό, έστω εικονικά και να δείτε πώς κατασκευάζεται ένα Model Y από πρώτο χέρι.

Το βίντεο τραβήχτηκε μέσω ενός νέου drone FPV (First Person View). Όπως υποδηλώνει το όνομα, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρέχει μια μοναδική, πρώτου προσώπου άποψη του εργοστασίου, κόστους 5 δισ. δολαρίων, και της κατασκευής των ηλεκτρικών οχημάτων που πραγματοποιείται εντός.

Με πιλότο τον Ferdinand Wolf της Skynamic, το drone ξεκινάει από τους εξωτερικούς χώρους παρουσιάζοντας εκατοντάδες ολοκληρωμένα Model Y, πριν μπει στο Gigafactory για να δείξει πώς κατασκευάζεται το αυτοκίνητο. Σε όλο το τρίλεπτο κλιπ, παρουσιάζεται ο τεράστιος μηχανισμός της εγκατάστασης σε δράση, καθώς οροφές, πόρτες και άλλα εξαρτήματα παίρνουν μορφή και συναρμολογούνται. Η περιοδεία ολοκληρώνεται με μια ακόμη λήψη μιας μεγάλης σειράς ολοκληρωμένων Model Y (το πλήρως ηλεκτρικό, μεσαίου μεγέθους SUV υπόσχεται αυτονομία 514 χλμ. και κοστίζει περίπου 60.000 δολάρια).
Ο πρώτος ευρωπαϊκός κόμβος της Tesla άνοιξε επίσημα στις 22 Μαρτίου, με τα πρώτα 30 Model Y να βγαίνουν από τη γραμμή την ίδια μέρα. Το Gigafactory, το οποίο αναμένεται να απασχολεί περίπου 12.000 εργαζόμενους, θα παράγει τελικά 500.000 Model Y το χρόνο. Θα παράγει επίσης εκατομμύρια μπαταρίες ετησίως με ρυθμό που ξεπερνά όλα τα άλλα εργοστάσια στη Γερμανία, σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία.

Πηγή: Robbreport