Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Θ. Κανελλόπουλος: «Μην πάει χαμένο το momentum…» – Τι είπε για συνεργασίες, εγκαταστάσεις και μελλοντικές δράσεις

Να μην πάει χαμένο το momentum που «χτίζουν» οι δυο μεσσηνιακές ομάδες οι οποίες εκπροσωπούν το νομό στην Pre League ανδρών και γυναικών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρος Κανελλόπουλος και καλεί τον κόσμο του βόλεϊ να συστρατευθεί προς έναν κοινό σκοπό: την ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.

Σε αυτό το πλαίσιο και αναζητώντας κοινό τρόπο δράσης, σε συνάντηση που είχε προ ημερών στην Καλαμάτα με εκπροσώπους των συλλόγων ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος προέτρεψε στην προώθηση και σε σωματειακό επίπεδο του 4Χ4 Μικτό που ήδη ξεκινά στα σχολεία «ώστε να προσελκύσουμε παιδιά και περισσότερο τα αγόρια» όπου, όπως επισήμανε, εντοπίζεται μεγαλύτερη αποδυνάμωση.

Ζήτησε την δημιουργία ομάδων που θα δώσουν κίνητρα στα νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα, καθώς αυτή η διέξοδος όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση δεν υπάρχει. Γεγονός που θα επιτρέψει και στην ίδια την Ένωση να δημιουργήσει αντίστοιχο όμιλο που θα μειώσει αισθητά και το κόστος μετακινήσεων, ένα έξοδο που ως γνωστό  μαστίζει τα σωματεία της χώρας.

Προώθησε την ιδέα του επιτυχημένου έως τώρα θεσμού του Grass Volley στην Πάτρα, ξεδιπλώνοντας τον σχεδιασμό που υπάρχει για την υλοποίησή του και στις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ…
ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΥΒΙ

Η ιστορία είναι σημαντική. Αποκαλύπτει τις ρίζες και αναδεικνύει το μεγαλείο ενός αθλήματος. Μια τέτοια προσπάθεια που ήδη έχει γίνει για την περιοχή της Αχαΐας με την έκδοση ενός λευκώματος ονόματι «Το βόλεϊ της Πάτρας… στο πέρασμα του χρόνου» , προτάθηκε και φαίνεται πως ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίησή της αφορά την ιστορία του Μεσσηνιακού βόλεϊ.

Στις σελίδες αυτού του ιστορικού λευκώματος θα ξεδιπλώνεται η ιστορία του μεσσηνιακού βόλεϊ και των ομάδων που το απάρτιζαν τότε και σήμερα. Αναζητούνται στοιχεία όχι μόνο για πρόσωπα και ομάδες που ακόμα δραστηριοποιούνται, αλλά και όσες και όσους δεν κατόρθωσαν να μείνουν «ζωντανοί» στο πέρασμα του χρόνου, έβαλαν όμως το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη του αθλήματος στο νομό.

Μια ιδέα που «έπεσε» σε ευήκοα ώτα και η ανάδειξη του αναμένεται να γίνει όχι μόνον σε έντυπη μορφή αλλά και σε διαδικτυακή.

ΧΡΟΝΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
«ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΟΥΛΗΣΗ»

Για το χρόνιο πρόβλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε ολόκληρη την Πελοπόννησο ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ σημείωσε χαρακτηριστικά πως «οι δυνατότητες υπάρχουν, απαιτείται βούληση από την τοπική αυτοδιοίκηση να αξιοποιήσει προγράμματα» κάνοντας ειδική μνεία σε δήμους που έχουν προχωρήσει τα γήπεδα τύπου «μπαλόνι» που, όπως είπε, αποτελούν μια οικονομική επιλογή και οφείλει να αποτελέσουν στο εγγύς μέλλον προτεραιότητα

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου έθεσε προτεραιότητα τη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση ώστε μαζί και μέσω κοινών προσπαθειών να βοηθήσουν τα σωματεία της περιοχής.

Στην Καλαμάτα αλλά και γενικότερα στην Πελοπόννησο αναφορικά με το ζήτημα της συνεργασίας και προώθησης των διεκδικήσεων του αθλητισμού ο κ. Κανελλόπουλος εκτίμησε πως σαν σωματεία απουσιάζει «μια τεκμηριωμένη πρόταση».

«Αν κάποια στιγμή η Ομοσπονδία ξεπεράσει το οικονομικό σκόπελος που την ταλανίζει πιθανόν να πάει στη λογική δημιουργίας ενωσιακών γηπέδων» είπε και στεκόμενος ιδιαιτέρως στις προσπάθειες του νυν προέδρου κου Καραμπέτσου υπογράμμισε πως υπάρχουν οι παράγοντες με την ανάλογη τεχνογνωσία για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε διάφορες γωνιές κάθε δήμου.

Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Η διχόνοια στον αθλητισμό δυστυχώς δεν απουσιάζει. Αυτό εντοπίζεται κυρίως στη μοιρασιά των αθλητικών εγκαταστάσεων όπου σε κάθε περιοχή παρατηρείται έντονα ο ανταγωνισμός για μερικές ώρες προπονήσεων. Αν και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζει η έλλειψη υποδομών παρόλα αυτά είναι ένα σημείο στο οποίο εστίασε ο κ. Κανελλόπουλος λέγοντας πως «Με λυπεί το γεγονός ότι το ένα άθλημα προσπαθεί να πετάξει το άλλο άθλημα έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις απ’ ότι να είμαστε ενωμένοι ως αθλητική οικογένεια για να διεκδικήσουμε κάτι, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένας προγραμματισμός.»

Ειρωνεία ως προς το τελευταίο η ύπαρξη κλειστών εγκαταστάσεων σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ομάδες φέρνοντας παράδειγμα το Χιλιομόδι Κορινθίας όπου παίζουν ποδόσφαιρο εν τη απουσία ομάδας βόλεϊ. Άλλη περίπτωση το Δερβένι όπου αυτή την περίοδο εξελίσσεται προσπάθεια για τη σύσταση ενός σωματείου.

Στον αντίποδα, άλλες περιοχές όπως η Νεμέα αποτελεί ένα λαμπερό παράδειγμα προς μίμηση, η οποία έχει εξελιχθεί σε προπονητικό κέντρο για τις εθνικές ομάδες, βόλεϊ και μπάσκετ.

«Αντίστοιχα μπορεί να γίνει στα Κρέστενα ένα κλειστό γυμναστήριο. Δυνατότητες με μικρό κόστος υπάρχουν αλλά δεν αξιοποιούνται», είπε χαρακτηριστικά και έκλεισε λέγοντας πως «Ζητούμενο είναι να ξεφύγουμε από λογικές του παρελθόντος που δεν οδηγούν σε ουσιαστικά αποτελέσματα.»

 

 

Σ.Τρ.