TOP

Θ. Βασιλόπουλος: Κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο -Ποιες οι στοχεύσεις – Τί είπε για τα έργα και την… επόμενη μέρα (video)

Τη βεβαιότητα πως η επόμενη μέρα στον Δήμο Καλαμάτας θα είναι πολύ καλύτερη κατέθεσε αναλύοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτήν την κατεύθυνση και τα έργα που υλοποιούνται ή δρομολογούνται, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best.
Ο κ. Βασιλόπουλος, ο οποίος προέβη σε έναν σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων του πρώτου μισού της θητείας της Δημοτικής Αρχής, ξεδιπλώνοντας παράλληλα τους στόχους του για τη συνέχεια, στάθηκε και στο μείζον ζήτημα που έχει ανακύψει -ειδικά μετά τις δύο τελευταίες προσχωρήσεις δημοτικών συμβούλων παρατάξεων της μειοψηφίας στη Δημοτική Αρχή-αναφορικά με τις συνεργασίες, τονίζοντας πως το σύνθημά του από την αρχή, ήταν «ενώνουμε δυνάμεις»! «Το είπαμε προεκλογικά, μετεκλογικά και θα το λέμε πάντα! Όποιος θέλει να προσφέρει στο Δήμο Καλαμάτας και να ενώσει τις δυνάμεις του μαζί μας θα τον καλοδεχθούμε και εφόσον μπορεί και θέλει, με την προϋπόθεση πως θα έχουμε αξιολογήσει τη συνεργασία, θα του δώσουμε και θέση ευθύνης για να μπορέσει να προσφέρει έργο», είπε ο δήμαρχος, σημειώνοντας με νόημα πως όλοι κρινόμαστε καθημερινά και πως όλες οι συνεργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, έχουν δοκιμαστεί.  «Αυτό που λέω συχνά επίσης στους συνεργάτες μου, είναι πως ανεξάρτητα από το αν ξεκινήσαμε μαζί, αν ενωθήκαμε στην πορεία ή θα ενωθούμε αύριο, όλοι είμαστε ίσοι στην προσπάθεια που κάνουμε», ανέφερε ο Θανάσης Βασιλόπουλος που στάθηκε και στην πρόθεση του συνόλου σχεδόν των μειοψηφιών του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, να ενωθούν απέναντί του.
«Όλοι έχουν δικαίωμα στην προσπάθεια και μπράβο τους που επιλέγουν γιατί είναι πολύ δύσκολο να μπεις μπροστά να διεκδικήσει το Δήμο και τους… τους βγάζω το καπέλο», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος που στάθηκε επίσης στα της αλλαγής του εκλογικής Νόμου και φυσικά την προσωπική του πρόκληση που παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας, η υλοποίηση των έργων και ο προγραμματισμός για μια ανάλογη συνέχεια. «Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη. Το θέλουμε, το πιστεύουμε και θα το κάνουμε», δήλωσε ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας που στάθηκε στα έργα και τους μεγάλους στόχους της Δημοτικής Αρχής.

ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ
ΤΗΣ… ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

«Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, θέσαμε τρεις σημαντικούς στόχους. Αρχικά, τη βελτίωση της καθημερινότητας για την οποία ακόμη και οι αντιπολιτεύσεις παραδέχονται πως έχουμε κάνει σημαντικά βήματα», ανέφερε ο Θανάσης Βασιλόπουλος αναλύοντας λεπτομερώς όλα όσα υλοποιούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο δεύτερος στόχος σύμφωνα με τον δήμαρχο, αφορούσε στην ολοκλήρωση των έργων που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της οποίας και ήταν μέλος. Σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα ο κ. Βασιλόπουλος εστίασε στα προβλήματα που έχουν ανακύψει στο φόντο της πανδημίας, κάτι που έχει αποτυπωθεί πανελλαδικά και όχι μόνο στους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης και ανέπτυξε όλα όσα έχουν μπει σε τροχιά διεκδίκησης αλλά και υλοποίησης αναφορικά με τον τρίτο μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από τον σχεδιασμό για μέλλον. Ο κ. Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων μίλησε για τα έργα της οδού Ναυαρίνου, τη διάνοιξη της Κρήτης, το Δυτικό μέτωπο, την ανάπλαση του Ανατολικού κέντρου της πόλης, το ζήτημα της Μαντίνειας, την ένταξη της Καλαμάτας στις 100 ουδέτερες κλιματικά πόλεις και μια σειρά από πολύ σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν ξεκινήσει, έχουν δρομολογηθεί και διεκδικούνται για την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο για το κέντρο της πόλης. «Τα αποτελέσματα θα είναι εξαιρετικά μέχρι το τέλος της τετραετίας», σημείωσε εμφατικά ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως το μέλλον του Δήμου στο φόντο και της υλοποίησης μεγάλων έργων και υποδομών διαγράφεται με τα πιο λαμπρά χρώματα.