Κυριακή
15
Σεπτέμβριος
TOP

Threads: Ο Μασκ απειλεί με αγωγή για την «αντιγραφή» του Twitter από τη Meta

Η Twitter Inc. απειλεί να προσφύγει κατά της Meta Platforms κατηγορώντας την ότι ανέπτυξε τη νέα κοινωνική πλατφόρμα Threads με κλεμμένη τεχνογνωσία.

«Ο ανταγωνισμός είναι καλός , η αντιγραφή όχι» σχολίασε ο Έλον Μασκ μετά την εξέλιξη.

Το Threads της Meta συγκέντρωσε περισσότερους από 30 εκατομμύρια συνδρομητές την πρώτη μέρα μετά το λανσάρισμά του, και αναδείχθηκε έτσι σε σημαντική απειλή για το Twitter, το οποίο δείχνει να παραπαίει μετά την εξαγορά του από τον Μασκ και τις σαρωτικές απολύσεις.

Το γεγονός ότι το Threads είναι άμεσα προσβάσιμο σε όλους τους χρήστες του Instagram της Meta δίνει πλεονέκτημα στην εφαρμογή σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές του Τwitter όπως το Mastodon και το Blusky.

Με επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο δικηγόρος του Twitter Άλεξ Σπίρο κατηγόρησε τη Meta ότι προσέλαβε πρώην εργαζομένους του Twitter που «εξακολουθούσαν να έχουν πρόσβαση σε εμπορικά μυστικά του Twitter και άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες».

Η Twitter Inc. «σκοπεύει να εφαρμόσει με αυστηρότητα τα δικαιώματα της πνευματικής ιδιοκτησίας της και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα βήματα ώστε να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά της Twitter ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες» γράφει ο Σπίρο την επιστολή, της οποίας η ύπαρξη αποκαλύφθηκε αρχικά από τον ιστότοπο Semafor και επιβεβαιώθηκε αργότερα από το Reuters και το BBC.

Απαντώντας μέσω του Threads, ο εκπρόσωπος της Meta Άντι Στόουν υποστήριξε πως «κανένας στην ομάδα μηχανικών του Threads δεν είναι πρώην εργαζόμενος του Twitter.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δείχνει εξάλλου έτοιμος για τη μεγάλη αντιπαράθεση, καθώς έσπασε τη σιωπή του στο Twitter έπειτα από 11 χρόνια για να ποστάρει την εικόνα δύο πανοιμοιότυπων Spiderman που δείχνουν ο ένας τον άλλο, ένα υπονοούμενο αναμέτρησης.

Φαίνεται όμως πως το Twitter θα δυσκολευτεί να πείσει τα αμερικανικά δικαστήρια σε περίπτωση αγωγής.

«Η απλή πρόσληψη πρώην υπαλλήλων του Twitter, τους οποίους η ίδια η εταιρεία απέλυσε ή τους έκανε να φύγουν μόνοι τους, και ότι το Facebook δημιούργησε μια κάπως παρόμοια ιστοσελίδα, είναι απίθανο να υποστηρίζει αξιώσεις περί εμπορικών μυστικών» εκτίμησε στο Reuters ο Μαρκ Λέμλεϊ, καθηγητής Νομικής στο Στάνφορντ.

Οι εταιρείες που καταγγέλλουν κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να αποδείξουν ότι είχαν καταβάλλει προσπάθειες για να προστατεύσουν α μυστικά τους, σχολίασε η Τζιν Φόρμερ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Στις υποθέσεις αυτές συχνά εξετάζεται αν υπήρξε παράκαμψη κάποιου συστήματος ασφάλειας, είπε.

Και, όπως, σχολίασε το BBC, το αμερικανικό σύστημα πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύει εφευρέσεις αλλά όχι ιδέες

Πηγή: in.gr