Τετάρτη
6
Δεκέμβριος
TOP

«Θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου: Πάνω από 7 τόνους υγραέριο έχει το βυτίο- Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι οδηγοί

Ως άκρως επικίνδυνο συμβάν, που υπό συνθήκες θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπους σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων, χαρακτηρίζουν στελέχη της Πυροσβεστικής τη φωτιά στο βυτιοφόρο στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η κατάσταση παραμένει πολύ επικίνδυνη στην περιοχή πέριξ του βυτιοφόρου. Γι’ αυτόν τον λόγο η Πυροσβεστική δεν αφήνει κανέναν να περάσει μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάγγιση του υγραερίου.

Από τους Πυροσβέστες που είναι στο πεδίο επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι ένα τσιγάρο θα ήταν αρκετό για να προκληθεί έκρηξη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πυροσβέστες και πολίτες.

Λόγω του περιστατικού είναι κλειστές τόσο η νέα όσο και η παλαιά εθνική οδός, με τους αστυνομικούς να δίνουν νερά στους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων που παραμένουν ακινητοποιημένα, σχηματίζοντας πολύ μεγάλες ουρές. Εκτιμάται ότι κάποιοι από τους διερχόμενους πολίτες είναι στο σημείο από τη μία το μεσημέρι.

Ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN, σημείωσε ότι στο βυτιοφόρο υπάρχουν 7,2 τόνοι υγραερίου που χρησιμοποιείται για οχήματα.

Όπως είπε, στο σημείο έφτασαν μέσα σε 15 λεπτά από την ενημέρωση 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, οι οποίοι έσβησαν τη φωτιά. «Ταυτόχρονα όμως διαπιστώθηκε διαφυγή του μείγματος με μέγιστο κίνδυνο έκρηξης» σημείωσε.

«Το ωστικό κύμα θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 500 μέτρα»
Σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννη, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο και θα παραμείνουν μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάγγιση.

Σε εκείνο το σημείο, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος υπογράμμισε ότι «είναι μια διαδικασία κατά την οποία πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας, το παραμικρό λάθος μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη, το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300, τα 400 ή τα 500 μέτρα. Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και των οδηγών. Όλοι ταλαιπωρούνται, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή, είναι ένα πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί».

Βίντεο από την κατάσβεση
Λίγη ώρα νωρίτερα, το korinthostv.gr ανάρτησε βίντεο από την κατάσβεση:

Αναστροφή στα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού
Η Τροχαία έχει δώσει εντολή να γίνεται αναστροφή στα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού:

Αλλαγές στον Προαστιακό
Με νεότερη ενημέρωσή της, η Hellenic Train γνωστοποιεί ότι λόγω του συμβάντος της φωτιάς στο βυτιοφόρο όχημα, τα δρομολόγια του Προαστιακού της γραμμής του Κιάτου, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας, θα εκτελούνται μόνο στο τμήμα Πειραιάς – Μέγαρα – Πειραιάς.

Κλειστές και οι δυο εθνικές οδοί
Η Πυροσβεστική προέβη σε ανακοίνωση σχετικά με το βυτιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αθηνών-Κορίνθου, με την οποία ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι εξαιτίας της πυρκαγιάς έκλεισε η εθνική οδός και στα δύο ρεύματα.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:
«Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την αποφυγή έκρηξης λόγω διαφυγής υγραερίου από βυτιοφόρο όχημα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Για αυτόν το λόγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών-Κορίνθου:

Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο
Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα
Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της Παλαιάς Εθνικής Οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας.»

Κλειστή και η Π.Ε.Ο. από τα διόδια της Ελευσίνας έως την Κινέτα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας».

Κοντά στους οδηγούς που έχουν υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η οποία τους μοίρασε νερά, καθώς περιμένουν αρκετή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγή iefimerida.gr