Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Τι… άλλαξε από το 2015 που η Ντόρα ήταν ΚΑΤΑ της υιοθεσίας από τα ομόφυλα ζευγάρια;

Είναι να αναρωτιέται κανείς τι μετράει περισσότερο στην πολιτική… Η σταθερή προσήλωση σε αρχές που αξίες που ακουμπούν στην κοινωνία ή το μέγεθος της… κωλοτούμπας; Που και αυτή για να γίνει, κάτι θα εξυπηρετεί στο τέλος! Επειδή, στην πολιτική όλοι κρίνονται από τις πράξεις και τα λεγόμενά τους, η “κυβίστηση” της Ντόρας Μπακογιάννη φθάνει στα όρια του «δεκαριού» της… Κομανέτσι.

Είναι άκρως αποκαλυπτικά τα ίδια της τα λεγόμενα από το βήμα της Βουλής το 2015 όταν η Ντόρα είχε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο την κατηγορηματική της αντίθεση στο ζήτημα της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών. Διαβάστε, λοιπόν, πως τοποθετήθηκε τότε:

«Είναι βέβαιον, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν είναι γάμος. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Και εγώ, όπως λέει και ο κ. Φορτσάκης, παντρεύτηκα θρησκευτικά, πήγα στον παπά και θεωρώ ότι έχω κάνει έναν γάμο. Ήταν επιλογή του συζύγου μου και δική μου. Το σύμφωνο συμβίωσης όμως δεν είναι γάμος. Ο γάμος είναι μια διαφορετική επιλογή και το θέμα της υιοθεσίας είναι ένα θέμα που πράγματι έχει διχάσει πολύ και την ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Εγώ προσωπικώς δεν θα συμφωνούσα με την υιοθεσία –το λέω προκαταβολικώς- και το καταψήφισα και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Και δεν ήταν και τυχαίο ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, με συντριπτική πλειοψηφία, δεν ετάχθη υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Όχι ότι δεν σέβομαι τη διαφορετική επιλογή, ότι δεν είναι ένα σύνθετο θέμα, αλλά εάν πράγματι μετρήσετε τους ανθρώπους, τις οικογένειες, τα ετερόφυλα ζευγάρια τα οποία σήμερα ζητούν να υιοθετήσουν παιδιά και δεν τους δίνονται, το να μπούμε σε μια δεύτερη φάση στην κουβέντα εάν επιτρέπεται ή δεν επιτρέπεται στα ομόφυλα ζευγάρια, νομίζω πως δεν είναι η ώρα αυτήν τη στιγμή. Άρα εάν επρόκειτο να ψηφίσουμε σήμερα για την υιοθεσία, εγώ δεν θα ψήφιζα υπέρ. Θα ψηφίσω, όμως, υπέρ του συμφώνου συμβίωσης, μετά από τη ρητή και κατηγορηματική δέσμευση του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι το θέμα δεν τίθεται αυτήν τη στιγμή.»

Σήμερα, λοιπόν, τι άλλαξε και επέλεξε η Ντόρα να αναλάβει θέση… στρατιωτάκι στην σκακιέρα της προώθησης του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια; Και… καλά να το πράξει αυτό και να επιχειρήσει να «απαντήσει» σε Σαμαρά και Βορίδη για τις σταθερές και ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες επανέλαβαν, αλλά να μην γνωρίζει και τα λεγόμενά της; Αυτό δεν αποτελεί πολιτική αναξιοπιστία;

Πάντως όπως αναφέρεται στο άρθρο του https://edolio5.blogspot.com/2023/12/blog-post.html η σύνδεση της… εξέλιξης των θέσεων της Ντόρας Μπακογιάννη, ίσως να συνδέονται με την σκυτάλη που θέλει να παραδώσει στον γιό της Κώστα, για να μη μείνει εκτός ψηφοδελτίων… Για να δούμε.