Σάββατο
4
Φεβρουάριος
TOP

Τι απαντά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για τη διαμάχη με ξενοδοχείο στα Βουνάρια (video)

Για τα όσα εξελίχθηκαν το Σάββατο στα Βουνάρια και που αποτέλεσαν πλήγμα στην εικόνα που εκπέμπει ως τουριστική η περιοχή μας (δείτε εδώ), έρχεται να απαντήσει μετά από τρεις ημέρες σε ανακοίνωσή του το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βουναρίων, η οποία και παρατίθεται κάτωθι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ 
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ BEST 
ΣΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΦΟΡΟΥΝ 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΒΟΥΝΑΡΙΩΝ

13-9-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ BESTTV

Ύστερα από όσα ανακριβή, αναληθή και ψευδή αναφέρθηκαν από τον Τηλεοπτικό Σταθμό BEST – TV αποκλειστικά και μόνο, στην ενημερωτική εκπομπή, στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βουναρίων  με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρει τα παρακάτω:

  1. Η οποιαδήποτε λαϊκίστικη επιχειρηματολογία του συγκεκριμένου Τηλεοπτικού Σταθμού δεν μπορεί να καλύψει τις παρανομίες που πραγματοποίησε η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση και οι οποίες παρατίθενται στη συνέχεια.
  2. Οι παράγοντες της συγκεκριμένης επένδυσης, με την ανοχή ή την παραπληροφόρηση συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων του Δήμου Πύλου – Νέστορος προγενέστερων ετών, πριν δηλαδή το 2019, παραπλάνησαν τις Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας και έλαβαν οικοδομική άδεια.
  3. Οι παράγοντες της συγκεκριμένης επιχείρησης γνώριζαν ότι η οικοδομική άδεια, η οποία εκδόθηκε από το Πολεοδομικό Γραφείο Καλαμάτας δεν είναι νόμιμη, για την οποίαν έχει ήδη αποφανθεί το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με την υπ’ αριθμ. 220/Τ/2018 Έκθεση Ελέγχου, την οποίαν απηύθυνε στην Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας Νομού Μεσσηνίας και στις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.
  4. Οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου γνωρίζουν ότι τις συγκεκριμένες άδειες η Ελληνική Δικαιοσύνη τις χαρακτήρισε παράνομες όπως και την διάνοιξη της συγκεκριμένης εισόδου, γιατί η συγκεκριμένη είσοδος εφάπτεται σε ιδιωτικό προαύλιο χώρο ιδιοκτησίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και όχι σε κοινόχρηστο χώρο τουλάχιστον 8 μέτρων, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία.
  5. Η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή επιχείρηση έχει και άλλη είσοδο από την κάτω πλευρά, την οποίαν θεωρεί ως μή λειτουργική και γι’ αυτό χρησιμοποιεί την είσοδο που παράνομα άνοιξε στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού. Ψεύδεται λοιπόν ο Διευθυντής της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης όταν διατείνεται ότι η είσοδος από τον προαύλιο χώρο αποτελεί την μοναδική είσοδο στην επιχείρηση.
  6. Επιδίωξη των ιδιοκτητών της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής επιχείρησης δεν ήταν μόνο η διέλευση από την παράνομη είσοδο για το ξενοδοχείο αλλά και η χρήση ολόκληρου του προαύλιου ιδιόκτητου χώρου του Ιερού Ναού ως χώρου Parking των πελατών του, παρά την απαγόρευση στάθμευσης αυτοκινήτων γύρω από τον ιερό Ναό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, επειδή ο Ιερός Ναός έχει χαρακτηριστεί «διατηρητέο μνημείο».
  7. Την ντροπιαστική “μεγάλη εικόνα”, όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, την προκάλεσε ο ίδιος ο Διευθυντής της ξενοδοχειακής επιχείρησης, όταν τοποθέτησε το αυτοκίνητό του και αυτοκίνητα της επιχείρησης στον χώρο πρόσβασης στον προαύλιο χώρο του Ιερού ναού με σκοπό να παρεμποδίσει την τοποθέτηση ήπιας περίφραξης (κώνων) με την οποίαν θα μπορούσαν να διέρχονται μέν πεζοί οι τουρίστες αλλά όχι να μπαίνουν αυτοκίνητα στον συγκεκριμένο χώρο.

Αγαπητοί μας,

Η αδιάλλακτη και αρνητική στάση, 10 χρόνια τώρα, του κ. Χρ. Καμβύση να εφαρμόσει τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, η άρνησή του να συνεργαστεί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ώστε να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, η υιοθέτηση “τραμπουκίστικης” αντιμετώπισης του ζητήματος, ακόμη και με τον τραυματισμό εκκλησιαστικού επιτρόπου με το αυτοκίνητό του, αποτελούν τις αιτίες που δημιούργησαν την “μεγάλη εικόνα” που πρόβαλλαν οι δημοσιογράφοι της συγκεκριμένης Εκπομπής σας, γιατί μοναδικός σκοπός ήταν και είναι, όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία γεγονότα (ιδιωτική ομάδα φύλαξης του προαυλίου χώρου και καταστροφή των τοποθετηθέντων κώνων) να εκμεταλλευτεί τον ιδιωτικό προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού με σκοπό την ωφέλεια της επιχείρησής του και μόνο.

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βουναρίων και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ενήργησε και ενεργούν πάντοτε με γνώμονα τις δικαστικές αποφάσεις, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αυτό έκαναν 10 χρόνια τώρα με επιμονή και υπομονή.

Το ίδιο έπραξε και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και η Υπηρεσία Πολεοδομίας του Δήμου με την τελευταία απόφασή τους (2022). Ενήργησαν σύμφωνα με τον νόμο και εφάρμοσαν τις δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου να διορθωθούν τα “κακώς κείμενα” προηγουμένων αυτοδιοικητικών αποφάσεων.

Αυτή είναι όλη “η των πραγμάτων αλήθεια”, την οποίαν πρέπει να υπηρετείτε κι εσείς, ενώ όλα τα άλλα προέρχονται “εκ του πονηρού”.

Εκ του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βουναρίων.

Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ BEST
ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ