Παρασκευή
1
Μάρτιος
TOP

Τι καιρό θα έχει το Πάσχα 2023 -Τι «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι, οι πρώτες εκτιμήσεις

Η κακοκαιρία «ILINA» μας αποχαιρετά σταδιακά και ήδη πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν τι καιρό θα κάνει το Πάσχα, αφού σχεδιάζουν εξορμήσεις σε χωριά και νησιά.

Το Πάσχα φέτος πέφτει στις 16 Απριλίου, σε λίγες ημέρες δηλαδή από σήμερα. Η πρόγνωση του καιρού ωστόσο δεν είναι εφικτή ακόμη με ακρίβεια και γι’ αυτό για τον καιρό του Πάσχα στηριζόμαστε στις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων που μελετούν με προσοχή τα μετεωρολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών.

Όπως όλα δείχνουν τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας το σκηνικό του καιρού θα είναι σχετικά άστατο, ωστόσο όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή του Πάσχα και ειδικότερα από την Μ. Πέμπτη οι συνθήκες θα είναι αισθητά πιο βελτιωμένες.

Ο καιρός την Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα
Για καιρό που δεν θα θυμίζει και τόσο Άνοιξη έκανε λόγο ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα μοντέλα του καιρού, οι θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες της Μ. Εβδομάδας δεν θα ξεπεράσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου. «Δεν θα είναι ζεστή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, στο ίδιο μήκος κύματος και ο μετεωρολόγος του ANT1, Τάσος Αρνιακός. Όπως αναφέρει μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη θα έχουμε άστατο καιρό με τοπικές βροχές και μπόρες, ωστόσο από Μεγάλη Παρασκευή και Σαββατοκύριακο του Πάσχα φαίνεται ο καιρός δείχνει να βελτιώνεται, αλλά όπως είπε ο κ. Αρνιακός «είμαστε πάρα πολύ μακριά ακόμα» για προγνώσεις.

Τέλος, για άστατες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μίλησε και ο μετεωρολόγος του Open κ. Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ωστόσο, στα θετικά νέα είναι πως από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα οι καιρικές συνθήκες δείχνουν να είναι σχετικά καλύτερες.

Διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ από το www.iefimerida.gr πατώντας εδώ