Κυριακή
27
Νοέμβριος
TOP

Τι λέει η UEFA για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού

Με ανακοίνωσή της η UEFA  επιβεβαίωσε στην ουσία την υποχρεώση των συλλόγων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις να σέβονται τους κανόνες των επιμέρους κρατών, σχετικά με τα πρωτόκολλα εμβολιασμών κατά της Covid-19.

«Συνεργαζόμαστε με ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη ενόψει της επανέναρξης των διοργανώσεων συλλόγων της UEFA τον Φεβρουάριο. Οι ειδικοί όροι υπό τους οποίους διεξάγονται αγώνες σε κάθε χώρα υπόκεινται στις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών της χώρας αυτής. Κάθε ομάδα θα πρέπει κατ’ αρχήν να συμμορφώνεται με τους κανόνες που ισχύουν στη χώρα όπου διεξάγεται ο αγώνας», ανέφερε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Παράλληλα, πηγές της UEFA αναφέρουν ότι, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν θα κάνει τίποτα για να υπονομεύσει τους τοπικούς νόμους που προωθούν τον εμβολιασμό των παικτών, κάτι που υποδηλώνει ότι το παιχνίδι σε μια ουδέτερη χώρα είναι απίθανο να είναι μια επιλογή. Αυτό σημαίνει πως οι ανεμβολίαστοι παίκτες της Τσέλσι για παράδειγμα, μπορεί να χάσουν τον εκτός έδρας αγώνα της φάσης των «16» του Champions League με τη Λιλ, καθώς η Γαλλία έχει θεσπίσει την υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους αθλητές στη γαλλική επικράτεια. Αντίστοιχα, ωστόσο, στην Ιταλία αυτή τη στιγμή απαγορεύεται η είσοδος σε ξενοδοχεία και τα ταξίδια σε όσους δεν διαθέτουν το ενισχυμένο «πρασινο πισοποιητικό» (Green Pass), το οποίο προβλέπει εμβολιασμό ή ανάρρωση από την Covid-19.

Η Τσέλσι, όπως εξηγούν οι Times, θα συνομιλήσει με την UEFA την επόμενη εβδομάδα για τις πιθανές επιπτώσεις στον αγώνα του Champions League με τη Λιλ. Ο πρώτος αγώνας είναι στο Stamford Bridge στις 22 Φεβρουαρίου, με τη ρεβάνς στη Γαλλία στις 16 Μαρτίου.

Πηγή: tovima