Δευτέρα
22
Ιούλιος
TOP

Τιμήθηκε η επέτειος της Ναυμαχίας της Μεθώνης από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 6ης Μαΐου 2024 οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της νικηφόρας Ναυμαχίας της Μεθώνης της 30ης Απριλίου του 1825, από τον Δήμο Πύλου – Νέστορος σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεθώνης.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις και την αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Μεθώνης, οι οποίες έλαβαν χώρα στην πλατεία παραλίας και στο γραφικό λιμάνι της Μεθώνης με φόντο το επιβλητικό Μπούρτζι.

Την επέτειο της Ναυμαχίας της Μεθώνης τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν  στεφάνια στο Μνημείο της Ναυμαχίας της Μεθώνης ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Καρβέλας, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Περικλής Μαντάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τάσος Σαρδέλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Προέδρος της Κοινότητας Μεθώνης κ. Διονύσιος Ψαλλίδας, Αντιδήμαρχος Μεθώνης κ. Παναγιώτης Λίγγρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικού Σύμβουλοι και ο πρώην Δήμαρχος Μεθώνης κ. Ηρακλής Μιχελής.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαχόντων στη Ναυμαχία της Μεθώνης τελέστηκε έμπροσθεν του Μνημείου, από τον Εφημέριο Μεθώνης Οικονόμο Δημήτριο Καλδή.
Την εκφώνηση του πανηγυρικού της Ημέρας πραγματοποιήθηκε από την κ. Σοφία Σάκκαρη, Αρχαιολόγο – Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης. Παραδοσιακοί χοροί παρουσιάστηκαν στην πλατεία παραλίας, από τους μαθητές του Γυμνασίου Μεθώνης.

«Την 30η Απριλίου, στην ιστορική πόλη της Μεθώνης, αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες του αγώνα για την Ελευθερία μας. Με αφορμή την νικηφόρα Ναυμαχία της Μεθώνης του 1825, από τον Ελληνικό Στόλο με επικεφαλής τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, η αυτοθυσία των ηρώων υπενθυμίζει ξανά σε όλους μας τον αγώνα τους για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους.», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Παναγιώτης Θεοδ. Καρβέλας.