Κυριακή
26
Μάρτιος
TOP

Την αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης για την δακοκτονία έθεσε στο ΥΠΑΑΤ ο Παν. Νίκας

Η αναγκαιότητα ύπαρξης νομοθετικής ρύθμισης για την δακοκτονία, ώστε σε περιοχές που υπάρχουν εγνωσμένα ζητήματα, όπως η Λακωνία και η Μεσσηνία, να δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι εργολάβοι πριν την υπογραφή της σύμβασης ήταν ένα από τα μείζονα θέματα που τέθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε συναντήσεις που είχε με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα. Ειδικότερα ο Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε με τον  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, με τον οποίον θα υπάρξει και νέα συνάντηση μετά το Πάσχα.

Οπως δεσμεύτηκε ο υπουργός στον περιφερειάρχη, το συγκεκριμένο θέμα θα προχωρήσει άμεσα.

Οσον αφορά στη σταφίδα ο υπουργός δήλωσε στον περιφερειάρχη ότι σε συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη -αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική και υπεύθυνο για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης- θα υπάρξει σύντομα εξέλιξη με τους παραγωγούς.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και σειρά άλλων θεμάτων, όπως η λειτουργία του δημόσιου ΙΕΚ στα Φιλιατρά, η λίμνη Τάκα, ζητήματα αρδεύσεων, όπως επίσης θέματα αναπτυξιακά και προστασίας των παραγωγών.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας μετέβη στη συνέχεια στο υπουργείο Εσωτερικών, όπου στη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Σταυριανουδάκη συζήτησε σχετικά με την λειτουργία των Κέντρων δια βίου μάθησης και για άλλα θεσμικής φύσεως ζητήματα.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης χαρακτηριστικά, “δυστυχώς το θέμα αυτό του πρώην ΚΕΚ καρκινοβατεί, καθώς κινείται μεταξύ των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών”.