Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
TOP

Την κατοχύρωση της αργίας της 2ας Φεβρουαρίου θέτει με ερώτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας ο Δημήτρης Φαββατάς

Ερώτηση για την κατοχύρωση της αργίας της Υπαπαντής προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας της 14ης Φεβρουάριου 2022, κατέθεσε ο Δημήτριος Γ. Φαββατάς, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά».

«Μετά από την απόφαση της διοίκησης του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι του ΕΦΚΑ Καλαμάτας εργάστηκαν κανονικά την ημέρα της Υπαπαντής του Σωτήρος στις 2 Φεβρουαρίου, και μετά από σχετική ενημέρωση που είχα από τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΙΚΑ με την ιδιότητά μου ως Προέδρου του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας απευθύνθηκα στο Δήμο Καλαμάτας, στην Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας και στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης προσπαθώντας να βρω το σχετικό ΦΕΚ και διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Το μόνο που βρέθηκε είναι ένα Βασιλικό Διάταγμα του 1969, που είχε κηρύξει ως επίσημη αργία της Καλαμάτας την 23η Μαρτίου.

Καλείται η Δημοτική αρχή να κάνει όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες, προκειμένου να κατοχυρωθεί η αργία της 2ας Φεβρουαρίου για όλους τους εργαζόμενους της πόλης της Καλαμάτας, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, και να βγει το σχετικό ΦΕΚ.

          Δημήτριος Γ. Φαββατάς

Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας

Καλαμάτα Μπροστά»