Πέμπτη
29
Φεβρουάριος
TOP

Το «Anasha» άνοιξε δρόμους

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα πραγματοποίησε στο Anasha, το κατάστημα που αποτέλεσε την έκπληξη του φετινού καλοκαιριού στην παραλία της Καλαμάτας, το περιοδικό “Ελαίας Καρπός” του ομίλου του agronews.gr. Οι αναφορές είχαν να κάνουν για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε στην αξιοποίηση των εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων επιλέγοντας από μια λίστα, μια δεκάδα από πιάτα που μαγειρεύονται ή συνοδεύονται με ξεχωριστή ποικιλία.

Αναλυτικά:

Project “Anasha”
Η πολυαναμενόμενη προσθήκη στη φετινή γαστρονομική σκηνή της Καλαμάτας ονομάστηκε Anasha από τον επιχειρηματία Μενέλαο Γερονικολό, που πήρε το “βάπτισμα του πυρός” στην εστίαση με την παραλιακή Θεά του (σημ: Άνασσα στα αρχαία Ελληνικά). Αρωγό στο όραμα του για ένα χώρο “παραθαλάσσιας απόλαυσης” βρήκε τον σεφ Στέλιο Μπαρμπέα.
Ο Καλαματιανός σεφ, έχοντας παρακολουθήσει πληθώρα γευσιγνωσιών ελαιολάδου (ήταν παρών ακόμη και στο πρώτο, “ιστορικό” πια EVOO & food pairing seminar της Oliverse), οραματίστηκε μια λίστα ελαιολάδου λίγο διαφορετική από τις άλλες.
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εποχικότητα των πρώτων υλών, αποφάσισε το μενού να αλλάζει κάθε μήνα και συνεπώς η επιλογή των εξ. π. ελαιολάδων μας ακολουθεί τις επιλογές του μηνιαίως. Μέσα στον κατάλογο υπάρχει μια δεκάδα από πιάτα που μαγειρεύονται ή συνοδεύονται με ξεχωριστή ποικιλία ελαιολάδου.
Επίσης αναγράφονται οι πληροφορίες για το όνομα του brand, την περιοχή της προέλευσης του κλπ. Η κίνηση αυτή στέφτηκε με επιτυχία και είναι πλέον δεδομένη η εδραίωση της και στην επόμενη καλοκαιρινή σαιζόν, με περισσότερες εκπλήξεις.
Λίστα Oliverse
1. Cretan Ηeritage PC – Τσουνάτη – Κίσσαμος Χανίων
2. Marmaro Olive Oil – Χονδρολιά Χαλκιδικής – Πολύγυρος Χαλκιδικής
3. Sparta Spirit – Καλαμών – Δαφνί Λακωνίας
4. 8:26 Histories – Μανάκι / Θρουμπολιά – Ψαχνά Ευβοίας
5. Protoulis Master Olive Oil Makers – Κολοβή – Πλωμάρι Λέσβου
6. Konos – Μάκρη – Αλεξανδρούπολη
7. Brigada.evoo – Κορωνέικη – Ταξιάρχες Ηλείας
8. Ranis – Πατρινή – Χαλανδρίτσα Αχαΐας
9. Markellos Olive – Μανάκι – Γαλατάκι Κορινθίας
10. Prestige Extra Virgin Olive Oil – Κορωνέικη – Καμίνια Αχαΐας