Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Το Harvard Business School βραβεύει τον Αντώνη Σαμαρά με την ύψιστη τιμητική διάκριση

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επελέγη από το Harvard Business School ως μία από τις πέντε εξέχουσες προσωπικότητες των αποφοίτων της σχολής στους οποίους θα απονεμηθεί στις 25 Μαΐου η ύψιστη τιμητική διάκριση του ετήσιου βραβείου Alumni Achievement Award.

Η βράβευση του Έλληνα πρώην πρωθυπουργού ο οποίος είναι ο μόνος Ευρωπαίος πολίτης που θα τιμηθεί, θα πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη σε ειδική εκδήλωση, στο πλαίσιο της τελετής των αποφοίτων του Χάρβαρντ. Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης, «αυτοί που θα τιμηθούν φέτος έχουν καθιερωθεί ως μεγάλοι ηγέτες στους τομείς τους, όχι κάνοντας τις εύκολες επιλογές, αλλά λαμβάνοντας ρίσκο και πράττοντας αυτό που ήξεραν μέσα τους πως έπρεπε να κάνουν, ώστε να επιτύχουν κάτι μεγαλύτερο από τα κατεστημένα και συνήθη». Συγκεκριμένα ο κοσμήτορας (Dean) του Χάρβαρντ, κ. Srikant Datar, σημειώνει, μεταξύ άλλων ότι «έδρασαν στη σταδιοδρομία τους ως πραγματικοί ηγέτες που έκαναν τη διαφορά στον κόσμο, διατηρώντας τα υψηλότερα κριτήρια και αξίες σε οτιδήποτε έπραξαν».

Όπως επισημαίνεται από το Χάρβαρντ, «για πάνω από 50 χρόνια το βραβείο Alumni Achievement Awards έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες των οποίων το στρατηγικό όραμα καθοδηγεί την εργασία τους, η δημιουργικότητα και το πνεύμα καινοτομίας εμπνέουν όσους είναι δίπλα τους, ο χαρακτήρας και οι αξίες τους είναι υποδειγματικός και n ηγετικότητά τους είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση».

πηγή: “Καθημερινή της Κυριακής”