Τρίτη
16
Απρίλιος
TOP

Το κόλπο με το πορτοφόλι -Έτσι μπαίνουν οι κλέφτες στο αυτοκίνητό σου δίχως να το καταλάβεις

Το ίδιο το αυτοκίνητο δεν βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο των κλεφτών, οι οποίοι αποκτούν πρόσβαση στην καμπίνα του, παρουσία ιδιοκτήτη, με αυτό εδώ το κόλπο.

Ακόμη περισσότεροι είναι οι επισκέπτες των μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων αυτή την περίοδο, οι οποίοι σπεύδουν να πάρουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα εν όψει των Χριστουγέννων.

Την εορταστική περίοδο… περιμένουν και οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την εορταστική, χαλαρή διάθεση του κοινού με στόχο να αποσπάσουν από αυτούς οτιδήποτε πολύτιμο.

Μάλιστα, με στόχο να αποκτήσουν πρόσβαση στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου χωρίς να χρειαστεί να παραβιάσουν ούτε κλειδαριά, οι κλέφτες έχουν στήσει μία νέα κομπίνα που μπορεί εύκολα να ξεγελάσει έναν ανυποψίαστο οδηγό και να τον φέρει προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Ενεργώντας σε ομάδες τουλάχιστον δύο ατόμων οι απατεώνες έχουν σκαρφιστεί το κόλπο με το «πεσμένο πορτοφόλι» για να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού και προχωρήσουν με το σχέδιό τους ανενόχλητοι. Πρόκειται για ένα κόλπο που γνωρίζει έξαρση στην Ισπανία, με τις αστυνομικές αρχές να έχουν επιστήσει την προσοχή των πολιτών.

Οι απατεώνες επιλέγουν τους χώρους στάθμευσης των μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων και περιμένουν τα θύματά τους -κατά προτίμηση εκείνα που δεν συνοδεύονται από άλλο άτομο– μέχρι να πάνε στα παρκαρισμένα τους αυτοκίνητα.

Αφού εντοπίσουν το θύμα τους, οι κλέφτες περιμένουν τη στιγμή που το άτομο θα ανοίξει το πορτμπαγκάζ για να τοποθετήσει εκείνα τα ψώνια του και με γρήγορες κινήσεις ένα από αυτά τα άτομα πηγαίνει πίσω από το θύμα, σε κοντινή απόσταση και αφήνει πάνω στο οδόστρωμα ένα πορτοφόλι.

Δείτε τη συνέχεια εδώ
Πηγή: carandmotor.gr