Τρίτη
16
Αύγουστος
TOP

Το lifting του ΟΑΚΑ, ο νέος διαγωνισμός του Κέντρου Αντισφαίρισης και το ενδιαφέρον ΤΕΜΕΣ – Στασινόπουλου (pics)

Μηνιαίο μίσθωμα 15.000 ευρώ και μίνιμουμ επενδύσεις άνω των 5 εκατ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ για το Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ

‘’Τρέχουν’’ οι εξελίξεις στο Μαρούσι με το δρομολογούμενο lifting των χώρων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ), για το οποίο δημοσιεύτηκε ο πρώτος σχετικός διαγωνισμός, ενώ μία ακόμη διαγωνιστική διαδικασία είναι τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη, αυτή τη φορά, για το Ολυμπιακό Κέντρο Αντισφαίρισης.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών του διαγωνισμού για τα γήπεδα τένις είναι στις 21 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι την εκμετάλλευση των 16 γηπέδων αντισφαίρισης του σταδίου μαζί με τους βοηθητικούς του χώρους είχε μισθώσει, κατόπιν της σχετικής σύμβασης το 2020, για 1+1 χρόνο η ‘’Στάδιο 2020’’.

Πρόκειται για την εταιρεία με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας ακριβώς τη λειτουργία και εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης με αρχικό μέτοχο τον κ. Αλέξανδρο- Δημήτριο Σκαρλατίδη, η οποία πέρασε στη συνέχεια, στον έλεγχο της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino, Ηilton Αθηνών) και Ιωάννη- Ιπποκράτη Στασινόπουλου.

Τώρα το ΟΑΚΑ έχει προκηρύξει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό με κλειστές προσφορές «για την εκμίσθωση του συνόλου του υπαίθριου χώρου μαζί με τις κτιριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις καθώς και τις υποδομές που βρίσκονται εντός της περίφραξης καθώς και του χώρου προσωρινής στάθμευσης που βρίσκεται εξωτερικά της περίφραξης με όριο την οδό Πιτταρά του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης «Σπύρος Λούης» στο Ο.ΑΚ.Α.».

Στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνονται «το κεντρικό γήπεδο, μαζί με όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις, αίθουσες και υποδομές, το βοηθητικό αυτού γήπεδο, περιλαμβανομένων του κτιρίου και όλων των πάσης φύσης εγκαταστάσεων και λοιπών υποδομών, 7 βοηθητικών και έξι 6 προπονητικών γηπέδων στον υπαίθριο χώρο, περιλαμβανομένων όλων των εγκαταστάσεων και υποδομών αυτών, καθώς και πάσης φύσης βοηθητικών κτιρίων, υποδομών και εγκαταστάσεων που βρίσκονται στον υπαίθριο χώρο του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης και του συνόλου της υπαίθριας έκτασης 70 στρεμμάτων καθώς και την εκτέλεση ελάχιστων εργασιών με σκοπό την αναβάθμιση, ανακαίνιση, εκσυγχρονισμό και συντήρηση των μισθωτικών χωρών».

Η τιμή εκκίνησης του μηνιαίου μισθώματος των μισθωτικών χώρων ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ η εκτέλεση των ελάχιστων εργασιών αναβάθμισης, ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και συντήρησης, που θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστική δαπάνη του αναδόχου, θα κοστίσει τουλάχιστον το ποσό των 5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον της ‘’Στάδιο 2020’’ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που η ΤΕΜΕΣ, με τη συμμετοχή των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Olayan, έχει ‘’επενδύσει’’ στην πράξη στο τένις, με τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των γηπέδων στην Costa Navarino με το Mouratoglou Tennis Center που συνδέεται με τον Πάτρικ Μουράτογλου, από τα μεγαλύτερα προπονητικά ονόματα διεθνώς.

Το lifting του ΟΑΚΑ

Εν τω μεταξύ στο πρώτο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται το έργο ‘’Ανακαίνιση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών Σπύρος Λούης (ΟΑΚΑ)’’, το οποίο έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 56,4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: newmoney