Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Το νέο κόλπο για να κλέβουν αυτοκίνητα -Πώς το χακάρουν μέσα σε λίγα λεπτά

Μια νέα hi-tech μέθοδο έχουν ανακαλύψει οι κλέφτες αυτοκινήτων, η οποία τους επιτρέπει να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα όχημα μέσα σε μόλις λίγα λεπτά της ώρας.

Η πρόοδος της τεχνολογίας προσφέρει στα αυτοκίνητα περισσότερες λύσεις αναφορικά με την αντικλεπτική τους προστασία, ωστόσο οφέλη προκύπτουν και για τους κλέφτες, οι οποίοι έχουν πλέον επίσης πρόσβαση σε hi-tech προϊόντα και συσκευές που κάνουν το παράνομο έργο τους πιο εύκολο.

Τους τελευταίους μήνες μια νέα μέθοδος κλοπής αυτοκινήτου, στην οποία χρησιμοποιείται και υψηλή τεχνολογία, έχει κάνει την εμφάνισή της με τα “εργαλεία” που χρησιμοποιούν οι κλέφτες να τους δίνουν πρόσβαση στην καμπίνα του αυτοκινήτου αξιοποιώντας εξαρτήματα του ίδιου του αυτοκινήτου και χωρίς να χρειαστεί να παραβιάσουν φυσικά τις πόρτες ή να σπάσουν κάποιο παράθυρο.

Ειδικότερα, οι κλέφτες καταφέρνουν να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο μέσω των… εμπρός φωτιστικών σωμάτων ή καλύτερα μέσω της κεντρικής καλωδίωσης του μοντέλου (CAN bus), η οποία περνά ακριβώς πίσω από τους προβολείς.

Η εν λόγω καλωδίωση δίνει πρόσβαση όχι μόνο στην κεντρική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου, αλλά ακόμη πιο σημαντικά και στις άλλες ηλεκτρονικές μονάδες που ελέγχουν διάφορα υποσυστήματα, όπως είναι για παράδειγμα οι κλειδαριές και η λειτουργία του κινητήρα.

Για να εκτελέσουν το παραβατικό έργο τους, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι απατεώνες είναι να αφαιρέσουν τον εμπρός προβολέα ή, ανάλογα με το μοντέλο, απλά να ξεκουμπώσουν την μία μεριά του εμπρός προφυλακτήρα.

Έπειτα μέσω συσκευών που είναι διαθέσιμες ελεύθερα στο εμπόριο για το κοινό, οι κλέφτες συνδέονται και χακάρουν την κεντρική μονάδα ελέγχου στέλνοντας σε αυτή “ψευδή” μηνύματα με στόχο να την ξεγελάσουν και να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα του αυτοκινήτου.

Οι ειδικά τροποποιημένες συσκευές bluetooth που χρησιμοποιούν οι κλέφτες πωλούνται στο Διαδίκτυο σε τιμές που βρίσκονται μεταξύ 2.500 και 18.000 ευρώ, με τις ιστοσελίδες που τις διαθέτουν να αναφέρονται σε αυτές ως “συσκευές εκκίνησης επείγουσας ανάγκης” και είναι συσκευές που κανονικά απευθύνονται σε κλειδαράδες. Κάποιες μάλιστα καμουφλάρονται ως παλιά κινητά τηλέφωνα, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο video που ακολουθεί.

πηγη