Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Το νέο κόλπο των κλεφτών -Τρυπώνουν στα αυτοκίνητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα

Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν στους αετονύχηδες προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό των ΙΧ και να αρπάξουν ό,τι πολύτιμο ξέχασαν οι επιβάτες.

Έντονη ανησυχία επικρατεί στους ιδιοκτήτες των οχημάτων οι οποίοι ακούν καθημερινά για περιστατικά κλοπής ΙΧ με ολοένα και πιο ευφάνταστους τρόπους.

Πολλές φορές, μάλιστα, οι συμμορίες δεν χρειάζεται να επιστρατεύουν τη φαντασία τους, μιας και υπό συνθήκες τους αρκεί ένα φθηνό εργαλείο που μπορεί να βρει κανείς εύκολα στο διαδίκτυο σε τιμές κάτω των 10 ευρώ.

Πρόκειται για τον θραύστη τζαμιών ο οποίος έχει κατασκευαστεί για να σώζει ζωές και ειδικότερα, προκειμένου για την απόκτηση πρόσβασης στο εσωτερικό ενός ΙΧ για τον απεγκλωβισμό επιβάτη μετά από ατύχημα ή την απομάκρυνση ενός παιδιού που έχει ξεχαστεί από τον γονέα του.

Για τις συμμορίες, ωστόσο, ο θραύστης τζαμιών αποτελεί ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό όπλο προκειμένου να θρυμματίζουν με μόλις ένα χτύπημα τα τα τζάμια των ΙΧ και να αποκτούν πρόσβαση στην καμπίνα.

Στο στόχαστρο των αετονύχηδων έχει εισέλθει το φινιστρίνι, το οποίο εφόσον το σπάσουν παραβιάζουν την πόρτα του οχήματος. Εν συνεχεία ρίχνουν τα πίσω καθίσματα και αποσπούν τα πολύτιμα αντικείμενα που ενδέχεται να βρίσκονται στον χώρο του πορτμπαγκάζ.

Ενδεικτικό της δράσης των συμμοριών είναι το παρακάτω βίντεο (δείτε από το 12ο λεπτό και μετά). Τα περιστατικά που παρουσιάζονται στο βιντεοληπτικό υλικό έχουν σημειωθεί στο εξωτερικό, αλλά η συγκεκριμένη μεθοδολογία των χρηστών φαίνεται πως γνωρίζει μεγάλη δημοφιλία και στη χώρα μας, όπως αποδεικνύεται και από το πλήθος περιστατικών που έχουν καταγραφεί. Πεδίο δράσης των δραστών είναι κυρίως ο Κεραμεικός όπου δεκάδες οδηγοί, όταν επιστρέφουν στα αυτοκίνητά τους, αντικρίζουν ένα από τα φινιστρίνια των ΙΧ τους θρυματισμένο και σε πολλές περιπτώσεις να έχουν κλαπεί πολύτιμα αντικείμενα από το πορτμπαγκάζ.

Παρόλο, λοιπόν, που πολλοί θεωρούν ότι ο χώρος αποσκευών είναι ο ασφαλέστερος χώρος του αυτοκινήτου για τη φύλαξη τσαντών, ηλεκτρονικών συσκευών κ.ο.κ., η σωρεία σχετικών περιστατικών κλοπών καθιστά αναγκαίο να μην αφήνουμε τίποτα εντός του οχήματός μας, μιας και αποτελεί εύκολη λεία για τους μακρυχέρηδες.

πηγη: carandmotor.gr