Δευτέρα
4
Ιούλιος
TOP

Το ντοκιμαντέρ τής Μάντελαϊν Λιρόιερ “Νούμερο 387” η επιλογή της Δευτέρας

Το ντοκιμαντέρ τής Μάντελαϊν Λιρόιερ “Νούμερο 387” αποτελεί την επιλογή για αυτή τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας από το διεθνές πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που δεν είχε την ευκαιρία να παρουσιαστεί στο κοινό της Καλαμάτας.

Τον Απρίλιο του 2015, ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 800 πρόσφυγες βυθίστηκε ανοιχτά της Λιβύης, προσθέτοντας ένα ακόμη κεφάλαιο στη λίστα της φρίκης. Τα θύματα είναι ανώνυμες, απρόσωπες φιγούρες που γλιστρούν στη λήθη, καταχωρημένες με αύξοντα αριθμό, σαν προϊόντα σε ράφι καταστήματος. Απομεινάρια από ρούχα, μουσκεμένα χαρτονομίσματα, ξεθωριασμένες φωτογραφίες, προσωπικά αντικείμενα είναι ό,τι απέμεινε από όσους χάθηκαν – μια βιτρίνα από πένθιμα υπολείμματα ζωής. Ένα σπαρακτικό και αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, το οποίο απονέμει τον δέοντα σεβασμό στους γενναίους ερευνητές που έχουν αναλάβει την ιερή αποστολή να εντοπίσουν την ταυτότητα και τις ρίζες των θυμάτων· ένας διακριτικός ύμνος στην αξία και τη μοναδικότητα της ανθρώπινης ζωής.  
Τόπος προβολής: Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Μπενάκη 11)
Ωρα προβολής: 9:30 μ.μ.
Είσοδος: Δωρεάν. Περιορισμένες θέσεις.
Ομιλούμενη γλώσσα: 62′
Υπότιτλοι: Ελληνικοί/αγγλικοί

– Παρακαλείται το κοινό να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη της μετάδοσης και εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19 (αποστάσεις, μάσκα, χρήση αντισηπτικού)