Κυριακή
28
Απρίλιος
TOP

Το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο είναι πάνω από 1.300 ετών -Πώς είναι να μένεις εκεί

Σε αυτό το μέρος, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Και δεν είναι διόλου τυχαίο καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο και βρίσκεται στην Ιαπωνία.

Ο θρύλος λέει πως ήταν το έτος 705 όταν ο μεγαλύτερος γιος του Fujiwara no Kamatari, της πιο ισχυρής αριστοκρατικής οικογένειας κατά την περίοδο εκείνη, περιπλανιόταν από την πρωτεύουσα όταν ανακάλυψε τις θερμές πηγές στην περιοχή. Λίγο καιρό αργότερα, χτίστηκε ένα ryokan (παραδοσιακό ιαπωνικό ξενοδοχείο θερμών πηγών).

Για περισσότερο από μία χιλιετία, το έχουν επισκεφθεί πολλά σημαίνοντα πρόσωπα της Ιαπωνίας – ακόμη και ο σημερινός αυτοκράτορας της χώρας, Ναρουχίτο.

Κι ενώ είναι πολύ γνωστό στην Ιαπωνία, η δημοτικότητά του ανέβηκε πολύ το 2011, όταν το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες χαρακτήρισε το Nishiyama Onsen Keiunkan ως το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν να μπει στις λίστες πολλών ταξιδιωτών, με αποτέλεσμα να συρρέουν σε αυτό εκατοντάδες προκειμένου να πάρουν μια γεύση από ένα ξενοδοχείο 1.300 ετών.

Πώς θα φτάσει κανείς εκεί
Το να πάει όμως κανείς εκεί δεν είναι εύκολο. Αρχικά πρέπει να επιβιβαστούν σε τρένο από τον σταθμό Shizuoka στον ομώνυμο νομό και να κατευθυνθούν ανατολικά. Η πολύωρη διαδρομή ανταμείβει τον ταξιδιώτη καθώς προσφέρει μια εκπληκτική θέα του όρους Φούτζι και τους ορυζώνες.

Οι επισκέπτες αποβιβάζονται στο Minobu, ένα χωριό με μόλις 11.000 κατοίκους και εκεί περιμένουν το λεωφορείο. Από εκεί, η διαδρομή διαρκεί μία ώρα σε ένα δρόμο με στροφές, που οδηγεί όλο και πιο βαθιά μέσα στα βουνά, μέχρι να φτάσει στο ryokan.

Πώς είναι η διαμονή στο παλαιότερο ξενοδοχείο του κόσμου
Τους επισκέπτες υποδέχεται το προσωπικό με τα παραδοσιακά κιμονό και τους συνοδεύει στο λόμπι. Ο καθένας παίρνει ένα ζευγάρι παντόφλες με το όνομά του γραμμένα σε ένα κομμάτι χαρτί δίπλα τους. Μετά από αυτό το σημείο δεν επιτρέπονται παπούτσια.

Τα τυπικά δωμάτια στο στο Nishiyama Onsen Keiunkan έχουν τρία τμήματα: δύο καθιστικά και έναν κύριο χώρο. Στους τοίχους κρέμονται παραδοσιακοί ιαπωνικοί κρεμαστοί πάπυροι που ονομάζονται kakejiku και απεικονίζουν εικόνες της φύσης με την υπογραφή του καλλιτέχνη γραμμένη με καλλιγραφία. Τα παράθυρα είναι τόσο μεγάλα που η θέα του δάσους μοιάζει με πίνακα του Μονέ που καλύπτει τον τοίχο. Ένα μεγάλο ποτάμι ρέει από κάτω και ο ατμός υποδηλώνει την παρουσία θερμών πηγών.


Υπάρχουν συνολικά έξι θερμές πηγές – τέσσερις εξωτερικές και δύο εσωτερικές. Δύο από τις εσωτερικές είναι διαθέσιμες μόνο με κράτηση – επιτρέποντας έτσι, σε όσους έχουν τατουάζ να απολαύσουν την εμπειρία. (Στην Ιαπωνία, τα περισσότερα ιαματικά λουτρά θερμών πηγών εξακολουθούν να απαγορεύουν τα τατουάζ λόγω της σύνδεσης της τέχνης του σώματος με συμμορίες της γιακούζα, αν και αυτό αλλάζει σιγά σιγά)

Κι αν νομίζετε ότι η φύση είναι μόνο έξω, κάνετε λάθος. Αποτελεί σημαντικό στοιχείο και των εσωτερικών χώρων: τα δάπεδα είναι κατασκευασμένα από τοπική πέτρα, οι μπανιέρες είναι από ξύλο και στα εσωτερικά λουτρά θα βρει κανείς ποικιλία διακοσμητικών φυτών.

Δείπνο με noodles από βελανίδια και τοπικές πρώτες ύλες
Για το δείπνο, οι επισκέπτες κάθονται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, σε προκαθορισμένη ώρα. Το γεύμα πέντε πιάτων σερβίρεται με τοπικό κρασί.

Τι περιλαμβάνει; Ξεκινά από το πρώτο πιάτο, με σούσι, τόφου και ελαφριά σούπα, και στη συνέχεια περνά σε καπνιστό ψάρι και τελικά σε ψητό κρέας. Όπου είναι δυνατόν, τα συστατικά προέρχονται από την περιοχή. Τα νουντλς φτιάχνονται από φαγόπυρο – και συγκεκριμένα από βελανίδια που μαζεύονται από τοπικά δέντρα, ενώ η πέτρα που χρησιμοποιείται για τη σχάρα, προέρχεται από τα ηφαιστειακά πετρώματα του όρους Φούτζι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr