Δευτέρα
26
Φεβρουάριος
TOP

Το Ρολόι της Αποκάλυψης θα «δείξει» το τέλος της ανθρωπότητας το 2024

Δυσοίωνα είναι τα σενάρια για το νέο έτος καθώς, σύμφωνα με το Ρολόι της Αποκάλυψης (Doomsday Clock), το 2024 θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Mirror».

Το ρoλόι με τους δείκτες του να αιωρούνται κοντά στα μεσάνυχτα («Doomsday Clock»), είναι μια συμβολική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να προειδοποιεί τον κόσμο πόσο κοντά βρίσκεται στην καταστροφή.

Το 2024, ύστερα από μια χρονιά που σημαδεύτηκε από πόλεμο, πολιτικό χάος και φυσικές καταστροφές, η κατάσταση θα είναι τόσο δραματική που θα οδηγήσει στον αφανισμό του ανθρώπινου είδους, αλλά και του ζωικού βασιλείου.

«Όταν το ρολόι δείξει μεσάνυχτα, είτε θα υπάρξει κάποιος πυρηνικός πόλεμος ή μια καταστροφική κλιματική αλλαγή που θα εξαφανίσει τους κατοίκους του πλανήτη», σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Το ρολόι «Doomsday» χρονολογείται από τις πρώτες μέρες του Ψυχρού Πολέμου.

Δημιουργήθηκε ως αναπόσπαστο χαρακτηριστικό ενός περιοδικού που ονομάζεται «Bulletin of Atomic Scientists».

Καθιερώθηκε το 1947 από τους επιστήμονες και τους μηχανικούς του «Manhattan Project» που συνδέονταν στενά με την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας.

Ανησυχούσαν για τους «καταστροφείς των κόσμων» που είχαν δημιουργήσει. Τα άρθρα του περιοδικού ήταν σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένα –όπως εξακολουθούν να είναι μέχρι και σήμερα– στην ανάδειξη των κινδύνων των πυρηνικών όπλων.

Η συμβολική συσκευή δημιουργήθηκε εν μέρει από επιστήμονες και μηχανικούς που βοήθησαν στο περίφημο έργο του Μανχάταν (1947).

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγη protothema.gr