Πέμπτη
8
Οκτώβριος
TOP

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας ξεκινά περιφερειακές συνελεύσεις για τη δημιουργία παραρτημάτων σε κάθε δήμο της Μεσσηνίας

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ μας απασχόλησε η παραπέρα μαζικοποίηση του Σωματείου μας σε όλο τον Νομό. Για τον σκοπό αυτό ξεκινάμε περιφερειακές συνελεύσεις, με σκοπό την δημιουργία παραρτημάτων σε κάθε Δήμο του Νομού.

Σε υλοποίηση της παραπάνω απόφασης, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 7/10/2026 στο εργατικό κέντρο της Κυπαρισσίας  με μαζική συμμετοχή, η πρώτη περιφερειακή συνέλευση και η εκλογή εφορευτικής επιτροπής  για την εκλογή της πενταμελούς επιτροπής του παραρτήματος Τριφυλίας.  Ομόφωνα η συνέλευση έκρινε θετική την λειτουργία του παραρτήματος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Οι συνταξιούχοι του παραρτήματος έδωσαν το δικό τους αγωνιστικό παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις των σωματείων και των φορέων της περιοχής. Με πρωτοβουλία του παραρτήματος πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις, για τα ζητήματα πού είχαν να κάνουν  με την ακρίβεια και την υγεία. Συμμετείχαν μαζί με το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, στις διαμαρτυρίες για την  υποστελέχωση του Νοσοκομείου και συνέβαλαν αποφασιστικά στην παραμονή του Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο και όχι στο κλείσιμό του και στην μετατροπή του σε περιφερειακό κέντρο υγείας. Πολιτική  πού προσπάθησε να υλοποιήσει η Κυβέρνηση ανεπιτυχώς ύστερα από την λαϊκή κατακραυγή. Το παράρτημα συμμετείχε μαζικά  σε όλες τις κινητοποιήσεις  (είτε περιφερειακές, είτε πανελλαδικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Κινητοποιήσεις πού συνδιοργάνωσαν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές ομοσπονδίες Ιδιωτικού Δημοσίου και ΟΑΕΕ.

Στο τέλος της συνέλευσης κατατέθηκε ψήφισμα για τις αυξήσεις της ΔΕΥΑΤ στα τιμολόγια Υδρευσης. Στο κείμενο του ψηφίσματος καταδικάζεται η πολιτική ένταξης των ΔΕΥΑ στην ΡΑΕ  (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), που δρομολογεί πλήρη ιδιωτικοποίηση του νερού. Η εμπειρία από την τιμολογιακή πολιτική των τιμολογίων του ρεύματος από το χρηματιστήριο της ενέργειας σηματοδοτεί και το μέλλον της τιμολογιακής πολιτικής για το νερό.

Μετά το τέλος της συνέλευσης ακολούθησε πορεία προς την ΔΕΥΑΤ και τον Δήμο όπου κατατέθηκε από το Προεδρείο το ψήφισμα ώστε να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, και να παρθεί απόφαση ακύρωσης της αύξησης των τιμολογίων, γερής κρατικής  χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΤ και στελέχωσης της υπηρεσίας σε εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, καθώς και εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ