Δευτέρα
26
Σεπτέμβριος
TOP

Τον Αύγουστο ξεκινούν οι εγγραφές των πολιτών στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού – Πήραν παράταση ένα μήνα

Παράταση ενός μήνα δόθηκε για την εγγραφή των πολιτών στο πρόγραμμα του προσωπικού γιατρού, το νέο θεσμό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψήφιων “προσωπικών γιατρών” για την εγγραφή τους στο νέο σύστημα, αφού η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα έχει ανοίξει από τα τέλη Ιουνίου. Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 300 ιδιώτες γιατροί και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δηλώνει ευχαριστημένη από τη συμμετοχή.

Η πρόσφατη υπουργική απόφαση προέβλεπε πως οι εγγραφές των πολιτών στο θεσμό του προσωπικού γιατρού θα ξεκινούσαν την 1η Ιουλίου. Τώρα, η διαδικασία μεταφέρεται στα τέλη του μήνα (το αργότερο έως τις αρχές Αυγούστου), με προοπτική την 1η Σεπτεμβρίου οι εγγεγραμμένοι πολίτες να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του προσωπικού γιατρού.

Αυτό ανέφερε, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), από το βήμα του 13ου Pharma & Health Conference, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Αυτό που θέλουμε είναι σε έναν χρόνο να έχει εγγραφεί στον προσωπικό ιατρό η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών», ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους. «Θα αφήσουμε τον Ιούλιο και Αύγουστο να τεσταριστεί το σύστημα. Κατά τους δύο αυτούς μήνες θα ανοίξει το σύστημα εγγραφής των πολιτών, ωστόσο η όλη προσπάθεια οριοθετείται από το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Υπάρχουν πολλά τεχνικά θέματα και μικρολεπτομέρειες. Θα αφήσουμε δύο μήνες να δούμε πώς θα πάει, ενώ κατά την περίοδο αυτή δεν θα ξεκινήσει κάποια έντονη ενημερωτική εκστρατεία των πολιτών», δήλωσε χαρακτηριστικά.