Δευτέρα
4
Δεκέμβριος
TOP

Τόνια Κουζή : “… για αυτούς τους λόγους αποχώρησα από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας” (video)

«Δεν είχα φορέσει το κοστούμι του πολιτικού», είπε με χαμόγελο η Τόνια Κουζή που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη θέση της δημοτικής συμβούλου ύστερα από 3,5 περίπου χρόνια αυτοδιοικητικής πορείας καθώς όπως σημείωσε και στην σχετική της επιστολή «Δεν χωράω πια μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Η μέρα, ο τρόπος και το δυστύχημα ήταν δήλωση, γι’ αυτό έγινε αυτή τη στιγμή.»

Προσκεκλημένη στην εκπομπή «Τι λες τώρα»,  χαρακτήρισε την απόφαση της ως μια «ηχηρή παρέμβαση»  για να ξεκαθαρίσει ότι δεν κατάφερε να βρει «εμπνευσμένο στοιχείο (και ικανό)» για να συνυπάρξει.

Ως πολίτης που στις επερχόμενες εκλογές θα κληθεί να ψηφίσει για την πόλη, ζητούμενο είναι «να ανέβει ο πήχης των ανθρώπων που θα κυβερνήσουν σε αυτή την πόλη» σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτό το επίπεδο της ικανότητας και αποτελεσματικότητας της νυν δημοτικής αρχής Καλαμάταςπροσδιορίζοντάς την μάλιστα «κάπου στη μέση» ενώ, όπως είπε, εν όψει εκλογών «πρέπει να είναι ηχηρά τα ονόματα να έχουν μια αδιαπραγμάτευτη πορεία.»

Ερωτηθείς για το έργο της δημοτικής αρχής καθώς πλησιάζει η ώρα και το τέλος της θητείας της είπε ότι «δεν έχουμε ακουμπήσει κάποια σημαντικά ζητήματα. Δεν βλέπω στην πόλη εκείνα που παρουσιάστηκαν ως «κορωνίδες» να λειτουργούν ανταποδοτικότητα, να παράγεται πλούτος». Αναφορικά με την τουριστική πίτα που αναλογεί στην περιοχή, μέχρι στιγμής είπε πως «παίρνουμε τα απόνερα και του Σαββατοκύριακου».

«Παρούσα δηλώνω σε σχέση με την ψήφο» είπε η κ. Κουζή, μιλώντας για την επόμενη μέρα, ενώ  στο ζήτημα που ανακύπτει για τον εκπρόσωπο της παράταξης που θα αναπληρώσει , τη θέση της, στο δημοτικό συμβούλιο, βάσει κανονισμού είναι ο πρώτος σε ψήφους, δηλαδή,  μετά τον Γιώργο Λαζαρίδη που είναι ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Βασίλης Παπαευσταθίου, ενώ  εφόσον δεν αποδεχθεί τη θέση,  ακολουθεί ο Ανδρέας Ζαγάκος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

“Παραιτήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος Καλαμάτας Τόνια Κουζή

Την απόφασή της να παραιτηθεί από Δημοτική Σύμβουλος Καλαμάτας, γνωστοποίησε με επιστολή της στον Δήμαρχο, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλαμάτα Τόπος Ζωής», Τόνια Κουζή. Δείτε την επιστολή ΕΔΩ.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ακολουθήσει η αντικατάστασή της, όπως προβλέπεται, από τους επιλαχόντες του συνδυασμού με τον οποίο η κα. Κουζή είχε εκλεγεί.”